Life

Cazul Gloriei Ramirez, pacienta care a îmbolnăvit 23 de medici și asistente. Cum a ajuns să fie numită “femeia toxică”

Cazul Gloriei Ramirez, “femeia toxică”, cea care a îmbolnăvit 23 de medici și asistente. Misterul decesului său nu a fost deslușit până acum.
25.02.2023 | 23:13
Cazul Gloriei Ramirez pacienta care a imbolnavit 23 de medici si asistente Cum a ajuns sa fie numita femeia toxica
Cazul Gloriei Ramirez, pacienta care a îmbolnăvit 23 de medici și asistente. Sursa foto: iheart.com, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cazul Gloriei Ramirez rămâne unic în istoria medicinei. “Femeia toxică” a îmbolnăvit 23 de medici și asistente care au încercat să o trateze. Misterul morții sale nu a fost rezolvat nici până în ziua de astăzi.

Cazul Gloriei Ramirez, pacienta care a îmbolnăvit 23 de medici și asistente

Totul s-a întâmplat la începutul anilor ’90. Într-o seară de 19 februarie, Gloria Ramirez suferea de cancer la colon în stadiul 4 și a fost adusă la o clinică din California, SUA, pentru că se confrunta cu probleme grave de respirație.

ADVERTISEMENT

Femeia era conștientă, însă nu a putut să răspundă coerent la întrebările simple ale medicilor. Din păcate, după doar câteva ore, femeia a murit, la vârsta de 31 de ani. După ce au intrat în contact cu Gloria Ramirez, medicii care au încercat să o salveze au părăsit spitalul și se simțeau rău.

Aceștia aveau mâncărimi, dar și o senzație bizară de vertij. Corpul femeii părea să fie o sursă de contaminare pentru cei care au luat contact cu el. Timp de aproape două săptămâni, medicul Julie Gorchynski a fost la Terapie Intensivă, după ce a tratat-o pe Gloria Ramirez.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a fost internată, Gloria, care era originară din Mexic, avea ritmul cardiac foarte ridicat. În plus, avea tensiunea arterială extrem de scăzută, dar și o insuficiență respiratorie severă. I-au fost administrate antibiotice și tratament pentru a-i încetini ritmul cardiac.

De asemenea, medicii i-au pompat aer printr-o vezică de cauciuc, încercând să-i compenseze insuficiența respiratorie. După ce a primit tratamentul, trupul Gloriei avea un luciu destul de uleios. Mai mult, unii au declarat că au simțit și un miros puternic, asemănător cu cel de usturoi, potrivit La Vanguardia, notează click.ro. O asistentă a încercat să-i ia sânge femeii, iar în acel moment a simțit un miros asemănător cu amoniacul.

ADVERTISEMENT

Gloria Ramirez a fost numită “femeia toxică”

Cazul femeii a ajuns unul de interes public la nivel național în Statele Unite. În presă, Gloria a ajuns să fie numită “femeia toxică”. În urma acestui caz a avut loc una dintre cele mai mari investigații de medicină din SUA, ancheta fiind condusă de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din California.

În urma intervievării medicilor și asistentelor care au intrat în contact cu Gloria, s-a aflat că toți au dezvoltat simptome severe. Printre acestea s-au numărat pierderea conștiinței, precum și dificultăți de respirație și spasme musculare.

ADVERTISEMENT

În urma anchetei s-a descoperit că Gloria Ramirez luase un solvent numit Dimetil Sulfoxid. Acesta era utilizat de pacienții care sufereau de cancer pentru a reduce durerile. Cei care îl folosesc susțin că mirosul solventului este asemănător cu cel de usturoi.

S-a descoperit că această combinație dintre oxigenul administrat de paramedici și dimetilsulfoxidul (DMSO) acumulat în organism a creat DMSO2, care se cristalizează la temperatura camerei. Acest lucru ar putea fi o explicație pentru particulele mici observate în sânge.

Șocurile electrice au transformat DMSO2 în DMSO4 într-un gaz extrem de periculos. Acesta i-a afectat pe cei care se aflau în apropiere, iar așa se poate explica intoxicația medicilor și asistentelor.

Cu toate acestea, familia Gloriei nu a crezut niciodată teoriile apărute în urma anchetei. Apropiații femeii au susținut că neglijența medicilor ar fi fost motivul pentru care s-a întâmplat o astfel de situație.

Decesul Gloriei Ramirez, un mister și în prezent

La două săptămâni după moartea sa, medicii i-au făcut o autopsie Gloriei. Aceasta a fost înmormântată într-un mormânt nemarcat la Olivewood Memorial Park din Riverside.

Legistul familiei nu a putut determina cauza decesului, întrucât inima lipsea. Celelalte organe erau contaminate cu materii fecale, în timp ce corpul său era într-un stadiu avansat de descompunere. Deși au trecut aproape trei decenii de la moartea sa, cauzele decesului nu au fost clarificate nici acum.

Povestea Gloriei a reprezentat o sursă de inspirație pentru celebrul serial Grey’s Anatomy. Întâmplarea a fost expusă și într-un segment al unei emisiuni de pe Discovery Communications. Cazul a fost unic în istoria medicinei.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink