VIDEO / Cazul Herrera: au fost emisarii lui United sau impostori?

Această vară a fost una dintre cele mai fierbinţi din punctul de vedere meteorologic al temperaturii la care s-a ajuns în anumite momente ale negocierilor  pe piaţa transferurilor. Astfel...
03.09.2013 | 14:03
VIDEO  Cazul Herrera au fost emisarii lui United sau impostori
ADVERTISEMENT

Această vară a fost una dintre cele mai fierbinţi din punctul de vedere meteorologic al temperaturii la care s-a ajuns în anumite momente ale negocierilor  pe piaţa transferurilor. Astfel încît episodul consumat în ultima zi de mercato pe axa Manchester – Bilbao în care subiectul îl reprezenta âncheierea operaţiunilor de transfer ale mijlocaşului Anders Herrera de la Athletic la campioana Angliei este unul şocant, dar mult mai puţin decît în alte împrejurări.

Au fost avocaţii lui United sau impostori?

După ce au tras cartuş după cartuş în gol, încercînd să împuşte marea lovitură de imagine, dar, rînd pe rînd, au ratat ţintele Cesc Fabregas, Thiago Alcantara, Sami Khedira, şefii lui Manchester United au intrat sub presiunea uriaşă a fanilor, care cereau insistent un transfer de marcă, pentru a putea concura cu achiziţiile celorlate cluburi de top (însuşi vitezistul lumii, Usain Bolt, a cerut acest lucru într-un video prezentat de Fanatik). Cu o zi înaintea dead-line-ului au început tratativele cu Athletic Bilbao pentru mijlocaşul Anders Herrera, a cărui clauză de eliberare este de 36 de milioane euro. Oferta lui United a fost de 30,5 milioane, plus 4,2 milioane salariu Preşedintele lui Athletic, Jose Urrutia, este însă un tip inflexibil în privinţa banilor. La fel a procedat cu Bayern în cazul lui Javi Martinez şi germanii au plătit clauza de 40 de milioane. În ultima zi de mercato United a anunţat că e de acord cu plata integrală a clauzei, după ce a obţinut acordul jucătorului de a-i reduce salariul la 3 milioane euro pe sezon. Ceea ce a urmat nu s-a mai întîmplat. cel puţin la acest înalt nivel, în lumea balonului rotund.

ADVERTISEMENT

Au participat şi la transferul lui Javi Martinez la Bayern

Cei de la Bilbao au aşteptat la sediul Ligii Profesioniste din Spania să apară emisarii englezilor pentru a face plata prin cec, iar Herrera a aşteptat să fie supus la Bilbao vizitei medicale. După-amiază trei indivizi îmbrăcaţi în negru şi cămăşi albe au intrat la Ligă, declarînd că reprezintă pe Manchester United. Au invocat unele probleme birocratice şi au ieşit după o oră, anunţînd că revin în scurt timp. Însă nici Herrera nu a mai fost chemat la nici o vizită medicală, nici emisarii lui United nu au mai călcat pe la Ligă. Întrebarea care se pune este dacă au fost cu adevărat trimişi de United, pentru a crea o diversiune şi a forţa mîna celor de la Everton pentru cedarea lui Marouane Fellaini, adevăratul obiectiv de mercato, ori au fost impostori, dornici să blocheze transferul sau să obţină anumite avantaje financiare cel puţin din partea unuia dintre cluburi. Problema este că aşa zişii emisari sunt trei avocaţi renumiţi din Bilbao, care au făcut parte şi din afacerea Javi Martinez la Bayern. Conducerea lui United a declarat că transferul a căzut pentru că s-a considerat prea mare suma de 36 de milioane de euro pentru Herrera, preţul maxim în opinia englezilor fiind 30,5 milioane şi că nu a delegat pe nimeni să plătească la Liga Spaniolă pentru activarea clauzei eliberatorii a fotbalistului. Cert e că Herrera a rămas la Bilbao, iar pe ultima sută de metri de mercato United l-a luat pe omul dorit, Maroaune Fellaini, de la Everton, pentru 27,5 milioane lire sterline.