News

Cazul lui George Floyd a fost reclasificat drept „omucidere voluntară”! Familia bărbatului salută decizia luată de procuror: „Este un pas important”

03.06.2020 | 23:42
Cazul lui George Floyd a fost reclasificat drept omucidere voluntara Familia barbatului saluta decizia luata de procuror Este un pas important
ADVERTISEMENT

Procurorul care investighează moartea lui George Floyd în Minneapolis a decis reclasificarea faptelor drept omucidere voluntară, ceea ce înseamnă că ofițerul de poliție care l-a asfixiat ținând genunchiul pe gâtul său timp de 8 minute și 46 de secunde, va fi pus sub acuzare pentru săvărșirea infracțiunii de omor calificat. Nici ceilalți trei ofițeri implicați în acest dosar nu scapă de acuzații, potrivit unor surse judiciare citate de presa din Statele Unite ale Americii.

Polițistul care l-a asfixiat pe George Floyd va fi acuzat de omor calificat. Familia victimei salută această decizie

Vineri seară, ofițerul Derek Chauvin a fost reținut și riscă să își petreacă următorii 40 de ani în spatele gratiilor, dacă va fi găsit vinovat de uciderea bărbatului afro-american.Cât despre familia lui Floyd, aceasta salută decizia procurorului și o cataloghează drept „un pas important pe drumul către Justiție”.

ADVERTISEMENT

În replică, avocatul inculpatului a invocat al 5-lea amendament din Constituția Americană și așteaptă începerea procesului. În ciuda faptului că Derek Chauvin a fost arestat, revoltele generate de acest incident nefericit continuă în SUA și nu par să înceteze prea curând.

Marţi seară, câteva mii de persoane, printre care și senatoarea democrată Elizabeth Warren, au sfidat în mod paşnic interdicţia de circulaţie din capitala federală Washington, zonă transformată în „cel mai sigur loc de pe planetă”, potrivit președintelui Donald Trump, care anunță că nu va ezita să apeleze la armată pentru a restabili ordinea, în cazul în care situația o va cere.

ADVERTISEMENT

Un om de știință a prevestit protestele din SUA încă din 2012

Chiar dacă pe cei mai mulți dintre noi ne-au luat prin surprindere, mai ales că au izbucnit în momentul în care întreaga omenire se confruntă cu una dintre cele mai mari amenințări din istoria sa – pandemia de coronavirus,  protestele din Statele Unite ale Americii au fost prevestite încă din anul 2012. Peter Turchin, un om de știință ruso-american specializat în biologia populației și conceperea unor teorii susținute de dovezi științifice cumulate care, în esența lor, prezic viitorul, susținea că astfel de manifestări violente funcționează după un ciclu de 50 de ani, ceea ce înseamnă că în 2020 ar fi trebuit să ne așteptăm la un nou val.

Există o acumulare de aproximativ un secol, apoi o perioadă de violență sau de revoltă, timp de zece sau 15 ani. Atunci oamenii se satură de această stare, iar următoarea generație va reveni la pace și liniște.

ADVERTISEMENT

Apoi, nepoții acelei generații – care nu au experimentat niciodată gravitatea tulburărilor de primă mână – sunt susceptibili să înceapă să provoace din nou probleme. Teoria mea sugerează că SUA va atinge un nou vârf al violenței undeva în 2020.

Există trei tipuri distincte de violență pe care le-am inclus în cercetarea mea. În primul rând, există „grupuri pe grupe”, care, în cazul Americii moderne, sunt, practic, revolte. Apoi, există „grupuri împotriva indivizilor”, adică linșaje și astfel de lucruri.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, există „indivizi împotriva grupurilor”, situații care nasc violențe dintre cele mai puternice. Am observat o creștere foarte rapidă în cazul acestei categorii.

Este locul în care o singură persoană dă jos un grup de oameni, ceea ce este în esență terorism, dar nu se face referire la el aici, deoarece este violență american-americană”, a explicat omul de știință pentru vice.com.

ADVERTISEMENT
Tags: