News

Cazul Luiza Melencu, ultimele detalii! Mama fetei a acceptat recoltarea probelor ADN. Expertiza, verificată de FBI

Autor: Alexandru Năstase | 25.09.2019 | 16:20
Luiza Melencu a dispărut de acasă din luna aprilie. Sursa foto - facebook

Ultimele detalii în cazul Luiza Melencu! Astfel, mama fetei a acceptat în cele din urmă să meargă la sediul DIICOT pentru recoltarea de probe ADN după ce instanța de judecată a autorizat procedura. Anunțul a fost făcut chiar de Felix Bănilă, șeful instituției. „Mama victimei a fost invitată pentru mâine și nu pentru astăzi la sediul Direcției pentru a stabili cu dumneaei dacă este sau nu este de acord pentru a i se recolta probe biologice.

Cazul Luiza Melencu, ultimele detalii!

După cum bine știți, o instanță de judecată, instanța competentă a autorizat efectuarea unei astfel de proceduri pentru a obține probe de comparație și colegii mei vor proceda conform procedurii penale în raport și de atitudinea pe care o va avea dumneaei la momentul la care i se va solicita consimțământul”, a explicat Felix Bănilă situația, conform Agerpres.

De remarcat că șeful DIICOT a precizat că această procedură presupune obținerea consimțământului înainte de recoltare. Felix Bănilă a spus și de ce instituția pe care o conduce a solicitat ajutorul celor de la FBI. Astfel, acesta susține că DIICOT a solicitat sprijinul FBI pentru realizarea expertizei genetice în cazul Luizei Melencu nu din lipsă de încredere în Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Cazul Luiza Melencu, ultimele detalii! Luiza Melencu
Mama Luizei Melencu a acceptat recoltarea probelor ADN. Sursa foto – facebook

Expertiza, verificată de FBI

Adevăratul motiv este că în acest moment instituția din România nu este omologată pentru o astfel de procedură. În ceea ce privește realizarea profilului psihologic pentru Gheorghe Dincă, șeful DIICOT a spus că practic a fost solicitată FBI o a doua opinie cu privire la sinceritatea inculpatului. “Așa cum am comunicat și public (…), s-a dispus efectuarea unei comisii rogatorii în SUA pentru a efectua o nouă extragere de ADN printr-o metodă pe care Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici nu este omologat să o efectueze, respectiv prin metoda de extragere ADN mitocondrial.

Nu este vorba despre o lipsă de încredere în institutul nostru, ci pur și simplu datorită faptului că o astfel de procedură de acreditare a unei noi metode este de durată, iar cooperarea dintre noi și autoritățile din SUA permit o astfel de cooperare”, a spus Felix Bănilă, potrivit HotNews.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!