News

Cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă a ajuns la final. Tribunalul Olt a respins apelul procurorului general

Autor: Bogdan Solomon | 10.09.2019 | 18:06
Cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă a ajuns la final. Tribunalul Olt a respins apelul procurorului general
Cazul Sorinei, fetița preluată cu forța din casa asistenților maternali, a ajuns la final. Sursa foto: antena3.ro

Tribunalul Olt a dat sentința definitivă în cazul Sorinei, micuța de opt de ani din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români din Statele Unite ale Americii, după ce a fost preluată cu forța de autorități din casa asistenților maternali. Magistrații au respins apelul înaintat de procurorul general Bogdan Licu, prin care acesta solicita interzicerea părăsirii teritoriului țării noastre de către minoră.

Apelul procurorului general al României nu a avut sorți de izbândă

Totodată, instanța a decis ca apelantul să achite soţilor Săcărin, familia adoptivă a Sorinei, suma de 2.500 lei, reprezentând onorariul avocaţial. Această hotărâre lămurește definitiv situația fetiței, care a ajuns deja peste Ocean, alături de soții Săcărin.

Respinge apelul declarat de apelantul Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva sentinţei civile nr. 3290 din 18 iulie 2019 a Judecătoriei Slatina în contradictoriu cu intimaţii Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, Şărămăt Mariana, Săcărin Gabriel, Săcărin Ramona Elena, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Gene- Greb Bejan. Obligă apelantul să achite intimaţilor Săcărin Gabriel şi Săcărin Ramona Elena suma de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocaţial redus (…). Definitivă”, se arată în soluția publicată pe portalul instanței.

În momentul de față, Sorina se află în SUA, alături de familia adoptivă. Sursa foto: ziare.com
În momentul de față, Sorina se află în SUA, alături de familia adoptivă. Sursa foto: ziare.com

Sorina a fost adoptată de o familie de români din SUA

Reamintim că în data de 18 iulie, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fata adoptată de soţii Săcărin. Pe 30 iulie, Bogdan Licu a atacat această decizie cu apel. La câteva zile după această sentință, Sorina a părăsit România, împreună cu părinţii adoptivi.

Într-un interviu acordat pentru ziare.com, tatăl adoptiv al Sorinei, Gabriel Săcărin, susține că fata s-a adaptat rapid la viața de peste Ocean. Bărbatul povestește că micuța a început școala pe 4 septembrie și a fost trimisă la cursuri intensive de limba engleză.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!