Cazul tragic al unui tânăr de 26 de ani din Iași infectat cu Covid-19. A murit după un stop cardio respirator la Urgențe

Adrian Baciu   
în HotNews
25/11/2020, 15:40
Cazul tragic al unui tânăr de 26 de ani din Iași infectat cu Covid-19. A murit după un stop cardio respirator la Urgențe
Cazul tragic al unui tânăr de 26 de ani din Iași infectat cu Covid-19. A murit după un stop cardio respirator la Urgențe. Sursa foto: colaj Fanatik

Un tânăr de doar 26 de ani din Iași, infectat cu COVID-19, murit în aceste zile după ce a suferit un stop cardio respirator la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Sf. Spiridon din oraș.

Robert, un tânăr din Moldova a ajuns la spital pentru că tuşea de câteva săptămâni. La câteva ore după ce a ajuns la unitatea medicală din Iași, acesta a făcut stop cardio-respirator în timp ce aștepta rezultatul testului COVID-19. Ulterior, a fost internat la ATI, în stare gravă, unde după câteva zile a decedat.

Testul PCR făcut înainte de deces a ieşit negativ, însă după autopsia IML, cu proba luată din plămân, mult mai concludentă decât testul PCR, s-a constatat că Robert era infectat cu COVID-19.

Un tânăr de 26 de ani din Iași infectat cu Covid-19 a murit după un stop cardio respirator la Urgențe

Robert Andriescu, un bărbat de 26 de ani, este doar una dintre victimele tinere făcute recent de noul coronavirus în România. A venit pe picioarele lui la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Iași, însă aici viața sa avea să fie curmată.

Care e povestea tragică a lui Robert? Înainte de tragedia de la spital, tânărul a ajuns mai întâi la medicul de familie, la îndemnul mamei sale, care insista să meargă să vadă de ce tusea pe care o avea de mai mult timp nu dispărea.

”Tuşea de vreo trei săptămâni, nu tare, dar suficient încât să atragă atenţia. O fi o răceală, spunea tânărul. Cărase nişte pietriş la un trotuar şi transpirase, iar toamna, vremea e înşelătoare. S-a dus pe picioare la medicul de familie, care l-a evaluat sumar şi a hotărât că e cazul să ceară părerea unui specialist.

Dar, pentru că în vremurile astea la spital nu ajungi decât cu ambulanţa, a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor cu ambulanţa chemată de medic la cabinet. Pe la orele 9 dimineaţa chiar glumea în mesaje, spunând că s-a plimbat cu Salvarea. Pe la 4 după-amiaza se plângea că îi e foame”, se precizează într-o postare publică pe o reţea de socializare, notează Ziarul de Iași.

În postare se menţionează că Robert a stat până seara în UPU, iar a doua zi, chiar de dimineaţă, mama acestuia a luat legătura cu cei de la spital, care i-au transmis că este intubat. A urmat, la scurt timp, decesul.

Robert, test negativ PCR, pozitv la autopsie

Deşi, la internare, acesta prezenta simptome asociate cu infecţia cu COVID-19, cum ar fi o tuse care a persistat mai multe săptămâni, Robert a fost testat negativ la testul RT-PCR efectuat la internare.

Conducerea spitalului din Iași afirmă că pacientul a ajuns la spital cu simptomatologie respiratorie, fiind suspect de COVID-19, însă în aşteptarea rezultatelor a suferit un stop cardio-respirator. A fost resuscitat, ulterior internat la Chirurgie Toracică pe ATI, în stare gravă.

Autopsia tânărului s-a făcut la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi pe 18 noiembrie, şi acolo au fost recoltate fragmente din plămân, pentru a determina dacă a fost sau nu vorba de COVID-19, probele de aici fiind mult mai concludente decât testul PCR.

Pe 19 noiembrie, rezultatele primite de la Laboratorul de Analize Medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase au arătat că testul COVID 19 este pozitiv, rezultat care a fost comunicat familiei tânărului.

”Noi avem mai multă încredere în rezultatul din fragmentele de plămân decât în cele luate din nas, pentru că sunt mult mai concludente decât cele din mucoasa nazală”, a explicat dr. Călin Scripcaru, medic legist la IML Iaşi, pentru publicația locală.

Închide ×