News

Cazul uluitor al unui copil francez infectat cu coronavirus. Nu a transmis boala deși a intrat în contact cu peste 170 de persoane

21.04.2020 | 15:49
Cazul uluitor al unui copil francez infectat cu coronavirus Nu a transmis boala desi a intrat in contact cu peste 170 de persoane
ADVERTISEMENT

Un caz incredibil s-a petrecut în Franța, acolo unde un copil infectat cu coronavirus nu a transmis boala mai departe deși a intrat în contact cu peste 170 de persoane.

Cazul uluitor al unui copil francez infectat cu coronavirus

Conform The Guardian, copilul în vârstă de nouă ani care a infectat cu coronavirus nu a transmis boala, iar cercetătorii sugerează că cei mici nu pot fi distribuitori majori ai virusului.

ADVERTISEMENT

Băiatul este contact al lui Steve Walsh, omul de afaceri care a devenit primul britanic testat pozitiv pentru coronavirus. Cei doi au avut contact la o cabană din stațiunea de schi Contamines-Montjoie din regiunea Haute-Savoie din Franța.

Ancheta realizată de autoritățile franceze a dezvăluit că băiețelul nu a transmis virusului niciunuia dintre frații săi și nici altcuiva, în ciuda faptului că a intrat în contact cu 172 de persoane, toate fiind în carantină ca măsură de precauție.

ADVERTISEMENT

”Copiii ar putea să nu fie o sursă importantă de transmisii ale acestui nou virus”

Raportul arată că puștiul este infectat cu SARS-CoV-2, cu gripă și cu un alt virus comun care dă răceală. În timp ce ambii frați au luat ultimele două infecții, niciunul nu a contactat și coronavirusul.

Băiatul a avut doar simptome ușoare și, la testare, s-a constatat că are niveluri de virus care abia au fost detectabile. Se crede că nivelul scăzut de infecție explică de ce nu a transmis boala și altor persoane.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii cred că, de obicei, copiii fac doar simptome ușoare și de aceea aceștia pot transmite virusul mult mai puțin decât adulții infectați: ”Copiii ar putea să nu fie o sursă importantă de transmisii ale acestui nou virus”.

Raportul vine după ce cercetătorii britanici au concluzionat în această lună că închiderea școlilor ar avea un efect scăzut asupra răspândirii virusului și că acest lucru ar trebui cântărit cu mai mare atenție.

ADVERTISEMENT

Începând de luni, Norvegia a redeschis creșele și grădinițele, în condițiile în care răspândirea epidemiei de coronavirus pare să fie ținută sub control. Guvernul Elveției intenționează să redeschidă școlile și magazinele din 11 mai, cu toate că țara nu se află pe un trend descendent al pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT