News

Cazuri de coronavirus confirmate după întruniri religioase. Membrii unui cult din Vaslui au ignorat restricțiile autorităților

07.04.2020 | 16:05
Cazuri de coronavirus confirmate dupa intruniri religioase Membrii unui cult din Vaslui au ignorat restrictiile autoritatilor
ADVERTISEMENT

Cazuri de coronavirus au fost confirmate într-un sat din județul Vaslui, după întruniri religioase organizate de membrii cultului penticostal.

Cazuri de coronavirus confirmate după întruniri religioase

Primarul comunei Gîrceni, Sorin Scutelnicu, a declarat că aceste cazuri de coronavirus au apărut cel mai probabil după întrunirile religioase ce au avut loc în perioada 17-19 martie, în satul Racovița.

ADVERTISEMENT

”Acum avem trei persoane depistate pozitiv, doi aduți și o minoră de 15 ani, Au mai fost recoltate și alte probe și așteptăm rezulatele” a spus Sorin Scutelnicu pentru Mediafax.

Primarul din Gîrcea a precizat că întrunirile religioase organizate de membrii cultului penticostal nu au fost anunțate și au fost făcute în mai multe case din satul Racovița.

ADVERTISEMENT

Amenzi de peste 16.000.000 de lei în ultimele 24 de ore

Simptomele celor depistați pozitiv au apărut după acele întruniri, iar în rândul participanților ar fi fost și persoane venite din județul Suceava. Conducerea DSP Vaslui a anunțat că a deschis o anchetă epidemiologică.

”Îndemn la calm, pentru că în situații de criză numai cu calm și cu gânduri pozitive putem depăși situația”, a mai afirmat primarul Sorin Scutelnicu.

ADVERTISEMENT

În acest moment, toți membrii cultului se află în izolare la domiciliu. Conform autorităților locale ar fi vorba dde aproximativ 40 de adulți, plus copiii acestora.

Ultimul bilanț anunțat marți de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor din România a ajuns la 4.417. Numărul deceslor provocate de COVID-19 a ajuns la 184.

ADVERTISEMENT

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 326 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.757 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.497.175 de lei.

ADVERTISEMENT