ADVERTISEMENT
News

Cazuri de COVID-19 în Spania după prima săptămână de școală! 53 de unități de învățământ au probleme

Autor: Alexandru Năstase | 12.09.2020 | 11:04
Cazuri de COVID-19 în Spania după prima săptămână de școală! 53 de unități de învățământ au probleme
Părinții vor fi plătiți în cazul în care copiii nu pot merge la ore. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Cazuri de COVID-19 în Spania după prima săptămână de școală! În ciuda regulilor sanitare luate pentru limitarea răspândirii virusului, nu mai puțin de 53 de unități de învățământ au probleme.

ADVERTISEMENT

Opt milioane de elevi s-au întors la cursuri în peste 28.000 de şcoli şi licee din Spania. Mai mult de atât, autorităţile din această țară au angajat zeci de mii de profesori şi au stabilit un protocol clar în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus.

Cu toate acestea, lupta pare a fi una dificilă. Spania se confruntă cu o serie de probleme la doar câteva zile după redeschiderea școlilor.

ADVERTISEMENT

53 de școli din Spania au cazuri de coronavirus

Pentru a fi evitate îmbolnăvirile, în şcoli au fost create grupuri mai mici şi toate instituţiile au fost dotate cu material de igienizare, termometre şi cu personal suplimentar.

Cadrele didactice s-au asigurat ca normele sanitare să fie aplicate cu stricteţe până acum. Dori este profesoară de gimnaziu la o şcoală din Madrid.

ADVERTISEMENT

Aceasta spune că îşi primeşte elevii cu termometrul în mână, după care îi urmăreşte să se dezinfecteze pe mâini şi pe încălţăminte, de câte ori este nevoie.

„Înainte să intre în clase, copiii îşi igienizează încăltămintea cu ajutorul unui covoraş care conţine clor şi alte substanţe care curăţă. Trec apoi pe la un dozator de gel dezinfectant şi îşi curăţă bine mâinile şi apoi intră în clasă”, a zis Dori Herranz, profesoară.

ADVERTISEMENT

Părinții nu se sperie și în ciuda avalanșei de cazuri vor să-și ducă în continuare copiii la școală. Au primit un set de recomandări şi ei se ocupă să controleze simptomele înainte de a pleca la şcoală.

„Noi ne ocupăm să controlăm temperatura acasă înainte să ieşim şi la întoarcere şi spunem cu cine am fost în contact.

ADVERTISEMENT

În principiu nu ne temem, cât timp nu ajungem în situaţii mai rele, precum cea din timpul stării de urgenţă. Nu trebuie să ne preocupăm mai mult decât este necesar”, a spus Guillermo, părintele unui copil din Spania

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!