Fotbal intern

Cazurile de coronavirus dau peste cap programul fotbalului românesc. Ce se întâmplă cu Dinamo și Petrolul

02.07.2020 | 14:27
Cazurile de coronavirus dau peste cap programul fotbalului romanesc Ce se intampla cu Dinamo si Petrolul
ADVERTISEMENT

Cazurile de coronavirus depistate la echipele din primele două ligi dau peste cap programul fotbalului românesc.

În play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1, Dinamo București este formația care are probleme, după ce a fost nevoită să amâne întâlnirile cu Chindia Târgoviște și FC Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Nici Liga 2 nu a scăpat de bătăi de cap, cinci cazuri de Covid-19 înregistrându-se la Petrolul Ploiești, cu doar o zi înainte de startul play-off-ului de promovare. De altfel, partida cu UTA a fost deja amânată.

Programul fotbalului românesc, bulversat de cazurile de coronavirus

În aceste condiții, întreg programul fotbalului românesc gândit de LPF și FRF este dat peste cap de aceste cazuri de coronavirus și de faptul că mai multe întâlniri au fost sau vor fi amânate, iar date de disputare a acestora sunt foarte puține.

ADVERTISEMENT

Să o luăm concret. Startul ediției viitoare din Casa Pariurilor Liga 1 este programat la 15 august, dar sunt șanse destul de mari ca actuala stagiune din primele două divizii să nu se poată încheia până la acea dată.

LPF va trebui să găsească o soluție pentru reprogramaarea celor două meciuri amânate ale celor de la Dinamo, însă până la finalizarea sezonului nu există decât o dată liberă. Este vorba de 22 iulie, atunci când este programată finala Cupei României. Și asta în cazul în care ”câinii” nu vor prinde ultimul act, lucru aproape sigur după ce au pierdut cu FCSB, scor 0-3, în prima manșă a semifinalelor.

ADVERTISEMENT
Cazuri coronavirus program fotbal
Calendarul etapelor din play-out-ul Ligii 1 și play-off-ul Ligii 2 și al meciurilor din Cupa României

O a doua dată liberă nu există, singura soluție fiind ca Dinamo să fie programată între două etape sau imediat după ultima rundă a play-out-ului, dar asta ar însemna să joace la maximum 48 de ore față de jocul anterior. Varianta ar fi ca a doua restanță să se joace în 3 august, la două zile după ultima etapă și cu două zile înainte de manșa tur a barajului de promovare/menținere.

Se va juca barajul pentru promovare/menținere într-o singură manșă?

În ceea ce o privește pe Petrolul Ploiești, situația este la fel de complicată. Prahovenii sunt nevoiți să intre în izolare timp de 14 zile, ceea ce înseamnă că partidele din primele două etape vor fi amânate, iar cea din runda a treia va fi împinsă către finalul perioadei programate inițial pentru această etapă.

ADVERTISEMENT

Apoi, ar rămâne foarte puține date disponibile pentru desfășurarea celor două restanțe. Și, colac peste pupăză, există posibilitatea ca Dinamo și Petrolul să fie cele două formații care să se înfrunte în barajul de promovare/menținere, ceea ce ar complica și mai mult situația.

Tot lotul Petrolului a fost testat din nou joi, la ora 12:00, iar rezultatele sunt aşteptate vineri. Apoi, peste cinci zile, adică pe 7 iulie, va fă făcut un nou rând de teste. Există posibilitatea ca în cazul în care la ultimul test vor fi mai puţin de trei persoane care ies pozitiv, atunci echipa să fie programată la meciuri.

O altă variantă care ar putea ajuta în reconfigurarea programului celor două ligi este aceea ca barjul de promovare/menținere să se joace într-o singură manșă, astfel că s-ar mai elibera o dată pentru meciurile restante. FRF a propus o astfel de variantă, susținută de cluburile din Liga 2, dar LPF a precizat că toate cele opt formații aflate în play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1 au respins o astfel de posibilitate.

La barajul pentru promovare/menținere participă ocupanta locului 3 din Liga 2, acum din play-off ligii secunde, cu ocupanta locului 6 din play-off-ul primei ligi. În precedentele patru baraje de promovare/menținere în Liga 1, până acum au avut câștig de cauză doar echipele din prima ligă.

ADVERTISEMENT