News

Cazurile de COVID-19 din școli au explodat. Aproape 8.500 de copii s-au îmbolnăvit

Numărul cazurilor de coronavirus din școli crește alarmant. Circa 8.500 de elevi și preșcolari s-au infectat.
29.09.2021 | 19:47
Cazurile de COVID19 din scoli au explodat Aproape 8500 de copii sau imbolnavit
ADVERTISEMENT

De la începutul școlii și până în acest moment, numărul cazurilor de copii care s-au infectat cu coronavirus a explodat.

Numărul cazurilor de coronavirus din școli crește alarmant. Ce arată datele de la autorități

Datele referitoare la situația elevilor și preșcolarilor care au contractat infecția au fost publicate de Ministerul Sănătății în cursul zilei de miercuri.

ADVERTISEMENT

Este vorba, așadar, despre aproape 8.500 de elevi și preșcolari care s-au îmbolnăvit cu Covid-19. Numărul lor exact este de 8.470. Ei au fost diagnosticați cu Covid de pe 13 septembrie și până acum, aproape la final de lună.

Tot în anunțul făcut de Ministerul Sănătății se mai transmite și faptul că au fost peste 2600 de profesori, dar și de alți angajați ai sistemului de învățământ care au luat infecția și au fost confirmați pozitiv.

ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de Ministerul Sănătății despre cazurile de Covid-19 la copii

“Conform centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, astăzi, 29 septembrie 2021, situația epidemiologică este următoarea:

* Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 8.470;

* Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 2.688 de persoane;

* Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 6.874;

* Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 167.298″, a precizat Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Aceste date vin în contextul în care după primele șapte zile de la reînceperea școlilor în format fizic, în țara noastră s-au infectat circa 1000 de elevi, iar la doar 10 zile după aceea numărul acestora s-a triplat și ajuns la 3300.

Iată că peste încă câteva zile numărul lor a crescut alarmant și a ajuns la aproape 8500.

Școlile rămân deschise și peste pragul de 6 la mie. Anunțul ministrului Cîmpeanu

De asemenea, autoritățile au decis ca școlile să rămână deschise chiar și dacă pragul de incidență de șase la mia de locuitori este depășit.

ADVERTISEMENT

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat faptul că deciziile privind suspendarea orelor se vor face în funcție de numărul de cazuri din fiecare clasă sau școală în parte.

Tot conform ministrului educației, în școli se va introduce testarea cu salivă, această cerere fiind în curs de solicitare, ele nefiind încă omologate.

“Vom vedea, sunt foarte multe propuneri. Am primit astăzi 183 de petiții pentru trecerea școlii în online, din partea profesorilor și elevilor, 173 de petiții pentru păstrarea școlii în format fizic.

Sunt foarte multe propuneri antagonice, unii vor să se închidă odată cu depășirea incidenței de 6 la mie. Sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau alte locuri”, a precizat ministrul în cursul zilei de marți, la Digi24.

ADVERTISEMENT