Sport

CCA a anunțat cine va fi la centru în derby-ul CFR Cluj – FCSB. A arbitrat la debutul lui Pintilii în SuperLiga și a fost la un pas să dea meci pierdut la “masa verde”

CCA a anuțat brigada pentru derby-ul CFR Cluj - FCSB. „Centralul” a condus meciul de debut al lui Pintilii pe banca roș-albaștrilor în SuperLiga.
04.02.2023 | 13:27
CCA a anuntat cine va fi la centru in derbyul CFR Cluj  FCSB A arbitrat la debutul lui Pintilii in SuperLiga si a fost la un pas sa dea meci pierdut la masa verde
CCA a anunțat brigada de arbitri pentru derby-ul CFR Cluj - FCSB. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – FCSB este derby-ul etapei cu numărul 24 din SuperLiga, duminică, 5 februarie, ora 21:00. Comisia Centrală a Arbitrilor a anunțat cine va arbitra partida găzduită de arena Dr. Constantin Rădulescu.

Sebastian Colțescu, delegat de CCA la centru în derby-ul CFR Cluj – FCSB

În vârstă de 45 de ani, Sebastian Colțescu este alesul Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru derby-ul CFR Cluj – FCSB din etapa a 24-a. „Centralul” va fi ajutat de la linii de către Daniel Mitruţi (Craiova) şi George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel).

ADVERTISEMENT

Al patrulea oficial va fi Andrei Moroiţă (Ploieşti), în timp ce în camera VAR se vor afla Sorin Costreie (Buftea) şi Mircea Orbuleţ (Bucureşti). Octavian Șovre (Satu Mare) va fi observatorul arbitrilor.

Scos de pe lista FIFA, Sebastian Colțescu a arbitrat în actualul sezon 13 meciuri în SuperLiga și a acordat 49 de cartonașe galbene, trei cartonașe roșii și opt lovituri de pedeapsă. În acest sezon, Sebastian Colțescu a arbitrat o singură dată CFR Cluj, scor 1-0 cu Rapid și două meciuri ale FCSB-ului, scor 2-1 cu UTA și 3-1 cu Rapid.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu a arbitrat meciul de debut al lui Pintilii în SuperLiga

Ultima oară când Sebastian Colțescu a arbitrat derby-ul dintre campioană și vicecampioană s-a întâmplat pe 23 ianuarie 2022, în meciul de pe Arena Națională, scor 3-3.

Arbitru în prima ligă de fotbal a României din 2003, Sebastian Colțescu s-a aflat la centru în meciul de debut al lui Pintilii pe banca FCSB-ului în SuperLiga. Tehnicianul roș-albaștrilor a stat pe bancă pentru prima oară după plecarea lui Nicolae Dică la meciul retur cu West Ham din Conference League, scor 0-3.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre FCSB – Rapid, scor 3-1 pe Arena Națională, în etapa 17 din SuperLiga, același meci care a fost aproape să fie oprit de „central” după scandările rasiste ale celor două galerii. Sebastian Colțescu a întrerupt partida în minutul 30, anunțând că va opri meciul dacă Peluza Nord va continua scandărilor împotriva persoanelor de etnie rromă.

Totodată, Sebastian Colțescu a arbitrat meciul Rapid – Petrolul 3-1, în etapa 20 din SuperLiga, când a acordat nu mai puțin de trei penalty-uri într-o singură repriză și a întrerupt jocul din cauza petardelor aruncate pe gazon.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu, pe placul lui Mihai Stoica: „Poate să arbitreze orice meci, de orice nivel”

Sebastian Colțescu a fost lăudat de Mihai Stoica după Chindia – Farul 1-1, în etapa 18 din SuperLiga. Managerul oficial al celor de la FCSB a avut doar cuvinte de laudă după prestația arbitrului născut la Craiova.

„Eu ce vreau să subliniez e că Sebastian Colţescu a mai bifat un capitol pe care l-a trecut cu brio. Adaptabilitate. Putea să fie un arbitru căruia nu îi dădea prin cap aşa.

Este un exemplu pentru cei tineri. Sebastina Colţescu putea să dea multe cartonaşe azi. A ales să nu facă asta. Până la urmă a dus meciul perfect, echilibrat, echidistant. 

Eu îl ştiu de la început. Avea nişte probleme când a intrat în arbitraj. Cum avem toţi în fiecare meserie. Acum, arbitrează cu o dezinvoltură şi poate să arbitreze orice meci, de orice nivel. O face fără ca cineva să comenteze la final. E foarte bun. A luat decizia corectă până la urmă”, spunea Mihai Stoica, la acea vreme.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,00 este cota pentru „ambele echipe marchează: da” la meciul CFR Cluj – FCSB. 

ADVERTISEMENT