Sport

CCA, delegare controversată la Sepsi – FC U Craiova. Cine va arbitra finala pentru play-off

Comisia Centrală a Arbitrilor a avut o delegare controversată la Sepsi - FC U Craiova 1948. „Centralul” care va conduce finala pentru play-off vine tocmai de la Riad.
15.03.2023 | 14:28
CCA delegare controversata la Sepsi  FC U Craiova Cine va arbitra finala pentru playoff
Delegare controversată a Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru partida Sepsi - FC U Craiova 1948. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Comisia Centrală a Arbitrilor a luat o decizie la limită, privind delegarea unui arbitru la meciul decisiv pentru calificarea în play-off dintre Sepsi și FC U Craiova 1948, joi, 16 martie, de la ora 21:00. Radu Petrescu este alesul lui Kyros Vassaras pentru partida de la Sf. Gheorghe.

CCA, delegare controversată a lui Radu Petrescu la Sepsi – FC U Craiova 1948, finala pentru play-off

FC U Craiova nu trebuie să piardă pentru a se califica de pe locul șase în play-off, în timp ce Sepsi joacă doar la victorie. Echipa covăsneană a pierdut cele trei puncte câștigate la „masa verde”, după decizia Comisiei de Disciplină. Meciul restant din etapa a 23-a a fost întrerupt definitiv la mijlocul primei reprize de Andrei Chivulete din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni.

ADVERTISEMENT

Oltenii au făcut apel, iar Comisia de Recurs a decis rejucarea partidei. În frunte cu grecul Kyros Vassaras, CCA a decis ca la „centru” să fie un arbitru cu ecuson FIFA. Astfel, Radu Petrescu, ajutat de la linii de Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, va conduce meciul de la Sf. Gheorghe la care fanii olteni au interzis.

În camera VAR va fi piteșteanul Cătălin Popa și asistentul, Mircea Orbuleţ. Delegarea lui Radu Petrescu vine la două zile după ce arbitrul român a oficializat Al Hilal – Al Fateh în sferturile Cupei Regelui din Arabia Saudită. Astfel, CCA a forțat regulamentul pentru că limita maximă între două delegări este de 48 de ore.

ADVERTISEMENT

Radu Petrescu, „centralul” care l-a iertat pe Edjouma de un cartonaș roșu”, va arbitra Sepsi – FC U Craiova, finala pentru play-off

Prestația lui Radu Petrescu în meciul din Arabia Saudită nu a fost fără de greșeală. „Centralul” român a fost luat la rost de jucători după ce în minutul 15 nu a văzut un henț al unui jucător de la Al-Fateh, însă cu ajutorul VAR a arătat spre punctul cu var.

Ultimul meci al lui Radu Petrescu în SuperLigă a fost meciul de la Pitești între FC Argeș și Petrolul Ploiești. În minutul 55 al partidei de pe stadionul „Nicolae Dobrin”, Radu Petrescu a luat o decizie controversată și nu a acordat penalty la un fault comis în careu de Marius Constantin asupra lui Irobiso.

ADVERTISEMENT

Arbitrul din București a fost aspru criticat după meciul FC Voluntari – FCSB, scor 1-2 în etapa 25 din SuperLigă. Malcom Edjouma a avut o intrare criminală cu talpa sus la Igor Armaș, însă Radu Petrescu nu i-a arătat cartonașul roșu mijlocașului francez.

Radu Petrescu a arbitrat Sevilla – PSV 3-0 în meciul tur din play-off-ul Europa League

După meciul de pe stadionul„ Anghel Iordănescu”, UEFA l-a delegat pe Radu Petrescu la un duel tare din play-off-ul Europa League, Sevilla – PSV. „Andaluzii” s-au impus fără emoții, scor 3-0, iar după 0-2 în retur s-au calificat în optimile competiției.

ADVERTISEMENT

La fel ca la partida de la Sf. Gheorghe, Radu Petrescu a fost ajutat de la linii de asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu. Sepsi – FC U Craiova 1948 este meciul care va închide sezonul regular din SuperLigă și, totodată, partida care va completa tabloul din play-off-ul și play-out-ul campionatului românesc.

ADVERTISEMENT