Sport

CCA, încă o ripostă pentru Gigi Becali. Ionela Alina Peșu va arbitra primul meci la centru în SuperLiga

Comisia Centrală a Arbitrilor a venit cu încă o replică pentru Gigi Becali. Ionela Alina Peșu a fost delegată la un meci din SuperLiga.
19.05.2023 | 14:18
CCA inca o riposta pentru Gigi Becali Ionela Alina Pesu va arbitra primul meci la centru in SuperLiga
Alina Ionela Peșu va debuta la centru în SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a contestat dur delegarea Iulianei Demetrescu la FC Voluntari – CS Mioveni, scor 1-0 în etapa cu numărul 7 din play-out-ul SuperLigii. Finanțatorul FCSB a avut un deparaj sexist la adresa arbitrului, fiind convins că femeile nu pot arbitra meciurile de fotbal masculin. Comisia Centrală a Arbitrilor a venit cu o nouă replică pentru patronul roș-albaștrilor.

CCA, încă o ripostă pentru Gigi Becali. Ionela Alina Peșu va debuta la centru în SuperLiga

Gigi Becali urmează să fie sancționat de Comisia de Disciplină a FRF după ce forul care conduce fotbalul românesc l-a reclamat pe patron pentru comentariile sexiste la adresa Iulianei Demetrescu. Mai mult decât atât, în etapa a 8-a din SuperLiga, cea de săptămâna trecută, arbitrii români, în semn de protest, au intrat cu tricouri albe pe care era inscripționat mesajul „Fără discriminare de gen”.

ADVERTISEMENT

CCA a venit cu o nouă replică pentru Gigi Becali, iar la meciul de fotbal dintre FC Botoșani și CS Mioveni, programat sâmbătă, 20 mai, de la ora 14:15, „centralul” partidei va fi Ionela Alina Peșu. Va fi prima partidă la centru în SuperLiga pentru arbitrul în vârstă de 33 de ani.

Ionela Alina Peșu va fi ajutată de la linii de către Petruța Iugulescu și Daniela Constantinescu, în timp ce arbitru de rezervă va fi Vlad Baban. În camera VAR se vor afla Iuliana Demetrescu și Cristina Trandafir, iar ca observatori își vor face apariția Sorin Boca și Cătălin Popa.

ADVERTISEMENT

Ionela Alina Peșu a fost promovată de Federația Română de Fotbal pe lista FIFA din 2018, iar după mai multe meciuri ca rezervă, inclusiv la partida Rapid – Sepsi, scor 0-0 din play-off, arbitrul va conduce în premieră de la centru un meci de SuperLiga.

Ionela Alina Peșu, delegări importante înainte de debutul în SuperLiga

Ionela Alina Peșu nu a cochetat din prima cu arbitrajul. Actualmente pe lista arbitrilor FIFA, Alina a jucat fotbal într-o echipă de băieți la Craiova, iar de arbitraj s-a apucat la recomandarea unui profesor.

ADVERTISEMENT

Înainte de debutul la centru pe prima scenă a fotbalului din România, Ionela Alina Peșu a fost delegată de UEFA atât la finala Campionatului European U19 feminin dintre Spania și Norvegia, dar și la o partidă din grupele UEFA Women’s Champions League, FC Zurich – Arsenal.

Ionela Alina Peșu a adunat 284 de meciuri la „centru”, iar în arbitrajul românesc a debutat pe 28 octombrie 2003, la partida de fotbal Viitorul Pucioasa – Muscelul Câmpulung din Liga a 3-a. Ionela Alina Peșu a mai condus partide în liga secundă, liga a 3-a, Under 17, Under 19, Liga 1 feminin sau Cupa României.

ADVERTISEMENT

„Nu mi s-a părut niciodată ciudat să joc fotbal cu băieții. Eram fascinată de tot ce se întâmpla acolo! Contează prea puțin dacă ești fată sau băiat cât timp există aceeași pasiune pentru fotbal. Iar eu am iubit fotbalul și mi-am dorit să ajung acolo!”, a declarat Alina Peșu, potrivit gsp.ro.

ADVERTISEMENT