News

CCR respinge sesizarea AUR cu privire la alegerea președintelui Camerei Deputaților

14.01.2021 | 15:44
CCR respinge sesizarea AUR cu privire la alegerea președintelui Camerei Deputaților
CCR respinge sesizarea AUR cu privire la alegerea președintelui Camerei DeputațilorColaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Curtea Constituțională a României a respins sesizarea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) cu privire la alegerea președintelui Camerei Deputaților. Judecătorii au decis că este inadmisibilă.

George Simion, copreședintele AUR a anunțat că o să depună o plângere în data de 22 decembrie. Liderul formațiunii politice a acuzat modul în care s-a făcut alegerea ca fiind abuziv și a menționat că au fost uzurpate unele calități oficiale.

ADVERTISEMENT

Magistrații au cosiderat că obiecția grupului parlamentar este neîntemeiată, iar hotărârea Parlamentului este constituțională. La vremea respectivă, George Simion a acuzat PNL-ul, USR-ul și PSD-ul de blat.

CCR respinge sesizarea AUR cu privire la alegerea președintelui Camerei Deputaților

„În ședința din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a examinat, în cadrul controlului constituționalității hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Camerei Deputaților nr.71/2020 pentru alegerea Președintelui Camerei Deputaților, obiecție formulată de Grupul parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor. În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă”, anunță un comunicat al Curții Constituționale.

ADVERTISEMENT

„Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, au adăugat judecătorii.

George Simion a anunțat că o să facă o sesizare cu privire la modul în care Ludovic Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților. Liderul AUR nu s-a sfiit să le spună acest lucru și parlamentarilor.

ADVERTISEMENT

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei, la 2,00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă”, a declarat George Simion, potrivit Știrile Pro TV.

„Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR, pentru că avem precedente legale”, a adăugat liderul AUR.

„Este normal ca toate comisiile importante, care vizează românii, să ajungă şi la parlamentarii AUR. Dacă ei vor considera că nu merităm şi ne lasă nişte comisii pe care le-au înfiinţat acum în bătaie de joc, nu vom achiesa în a prelua preşedinţia acelor comisii”, a încheiat acesta.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri