Life

Ce a apărut pe cerul Craiovei. Oamenii s-au speriat când au privit în sus: ”Te trimite la spital și mai departe, în pământ”

Ce au văzut oamenii deasupra orașului Craiova. Locuitorii s-au panicat și sunt convinși că pot ajunge pe mâinile doctorilor.
29.03.2023 | 10:28
Ce a aparut pe cerul Craiovei Oamenii sau speriat cand au privit in sus Te trimite la spital si mai departe in pamant
Ce au văzut oamenii deasupra orașului Craiova. Locuitorii s-au panicat și sunt convinși că pot ajunge pe mâinile doctorilor. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Ce a apărut pe cerul Craiovei. Oamenii s-au speriat când au privit în sus. Un localnic este de părere că ”fenomenul” te trimite la spital si mai departe, în pământ. Despre ce este vorba mai exact și cum afectează populația.

Ce au văzut oamenii deasupra orașului Craiova. Locuitorii s-au panicat și sunt convinși că pot ajunge pe mâinile doctorilor

Oamenii au observat deasupra orașului Craiova în urmă cu puțin timp un nor gros de praf de cărbune. Locuitorii din Dolj s-au panicat și sunt convinși că pot ajunge pe mâinile doctorilor din cauza fumului de la furnalele complexului Electrocentrale Craiova SA.

ADVERTISEMENT

Din păcate, sănătatea cetățenilor este pusă în pericol de societatea care se află la marginea municipiului. Persoanele din zonă se plâng de multă vreme de cenușa cu care se intoxică. Casele, curțile și mașinile sunt acoperite des cu pulbere provenită de la termocentrală.

„Așa arată acum Craiova îngropată sub praful fin de cărbune. Praful te face sa tușești, te trimite la spital si mai departe, în pământ. Am fost în vizită la CET Craiova acum ceva timp.

ADVERTISEMENT

Din spusele directorului e nevoie de investiții de minim 2 milioane de euro prin care scăpările tehnologice sa fie reparate. Găurile prin care iese praful trebuiesc astupate, în primă fază.

Mai sunt și bătăturile unde praful e depozitat și neumectat”, a scris un locuitor din Craiova pe Facebook, conform spynews.ro. Acesta a dat de înțeles că acest ”fenomen” dăunează grav sănătății oamenilor care stau în zona respectivă.

ADVERTISEMENT
Nori de praf de cărbune în Craiova
Nori de praf de cărbune pe cerul din Craiova. Sursa foto: spynews.ro. Colaj: Fanatik

Termocentrala II Craiova, amendată de Garda de Mediu

Termocentrala II Craiova a fost amendată de Garda de Mediu în urmă cu mai bine de un an, după ce vântul puternic a împrăștiat cenușa pornită de la instituție prin tot orașul. Societatea ar fi trebuit să repare atunci sistemul de etanșare a gazelor.

În plus, compania trebuia să adopte tehnologii de exploatare ale instalaţiilor de ardere pentru a reduce la minim poluarea. Și pentru că nu au fost luate aceste măsuri compania a primit o sancțiune destul de mare, de 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Câteva luni mai târziu Termocentrala II Craiova a primit încă o amendă, de această dată în valoare de 50.000 de lei pentru că emisiile era evacuate pe ambele coșuri, nu doar pe cel de evacuare gaze ardere desulfurate.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”