Life

Ce a apărut pe cerul Craiovei. Oamenii s-au speriat când au privit în sus: ”Te trimite la spital și mai departe, în pământ”

Ce au văzut oamenii deasupra orașului Craiova. Locuitorii s-au panicat și sunt convinși că pot ajunge pe mâinile doctorilor.
29.03.2023 | 10:28
Ce a aparut pe cerul Craiovei Oamenii sau speriat cand au privit in sus Te trimite la spital si mai departe in pamant
Ce au văzut oamenii deasupra orașului Craiova. Locuitorii s-au panicat și sunt convinși că pot ajunge pe mâinile doctorilor. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Ce a apărut pe cerul Craiovei. Oamenii s-au speriat când au privit în sus. Un localnic este de părere că ”fenomenul” te trimite la spital si mai departe, în pământ. Despre ce este vorba mai exact și cum afectează populația.

Ce au văzut oamenii deasupra orașului Craiova. Locuitorii s-au panicat și sunt convinși că pot ajunge pe mâinile doctorilor

Oamenii au observat deasupra orașului Craiova în urmă cu puțin timp un nor gros de praf de cărbune. Locuitorii din Dolj s-au panicat și sunt convinși că pot ajunge pe mâinile doctorilor din cauza fumului de la furnalele complexului Electrocentrale Craiova SA.

ADVERTISEMENT

Din păcate, sănătatea cetățenilor este pusă în pericol de societatea care se află la marginea municipiului. Persoanele din zonă se plâng de multă vreme de cenușa cu care se intoxică. Casele, curțile și mașinile sunt acoperite des cu pulbere provenită de la termocentrală.

„Așa arată acum Craiova îngropată sub praful fin de cărbune. Praful te face sa tușești, te trimite la spital si mai departe, în pământ. Am fost în vizită la CET Craiova acum ceva timp.

ADVERTISEMENT

Din spusele directorului e nevoie de investiții de minim 2 milioane de euro prin care scăpările tehnologice sa fie reparate. Găurile prin care iese praful trebuiesc astupate, în primă fază.

Mai sunt și bătăturile unde praful e depozitat și neumectat”, a scris un locuitor din Craiova pe Facebook, conform spynews.ro. Acesta a dat de înțeles că acest ”fenomen” dăunează grav sănătății oamenilor care stau în zona respectivă.

ADVERTISEMENT
Nori de praf de cărbune în Craiova
Nori de praf de cărbune pe cerul din Craiova. Sursa foto: spynews.ro. Colaj: Fanatik

Termocentrala II Craiova, amendată de Garda de Mediu

Termocentrala II Craiova a fost amendată de Garda de Mediu în urmă cu mai bine de un an, după ce vântul puternic a împrăștiat cenușa pornită de la instituție prin tot orașul. Societatea ar fi trebuit să repare atunci sistemul de etanșare a gazelor.

În plus, compania trebuia să adopte tehnologii de exploatare ale instalaţiilor de ardere pentru a reduce la minim poluarea. Și pentru că nu au fost luate aceste măsuri compania a primit o sancțiune destul de mare, de 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Câteva luni mai târziu Termocentrala II Craiova a primit încă o amendă, de această dată în valoare de 50.000 de lei pentru că emisiile era evacuate pe ambele coșuri, nu doar pe cel de evacuare gaze ardere desulfurate.

ADVERTISEMENT
Tags: