News

Ce a apărut pe plaja din Mamaia. Turiștii sunt nemulțumiți: “Uneori doare”

Ce a apărut în această perioadă estivală pe plaja din Mamaia. Miile de turiști din zonă sunt nemulțumiți de ceea ce au găsit.
23.06.2023 | 22:09
Ce a aparut pe plaja din Mamaia Turistii sunt nemultumiti Uneori doare
Plaja din Mamaia, plină de scoici. Turiștii sunt nemulțumiți. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Plaja din Mamaia, probabil locația de la care turiștii au cele mai mari pretenții, nu se ridică deloc la așteptările celor care aleg, în această perioadă, cea mai importantă stațiune de pe litoralul românesc al Mării Negre.

Plaja din Mamaia, plină de scoici. Turiștii sunt nemulțumiți

În ultimul weekend complet al lunii iunie, pe litoral se așteaptă cei mai mulți turiști din acest sezon. Vremea este una perfectă, nu va ploua, nu va fi nici o căldură insuportabilă, iar apa e perfectă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, ca de obicei în România, încă sunt multe porțiuni de plajă care nu au fost amenajate. Și suntem în a treia săptămână de sezon estival. În plus, nici terasele nu s-au deschis toate.

Pe nisipul de pe plaje, turiștii au întâmpinat o altă problemă. Oamenii aflați la Mamaia spun că, pentru a ajunge acum în apă, trebuie să meargă pe un adevărat covor de scoici. Multe sunt sparte și pot provoca răni la picioare.

ADVERTISEMENT

”Îți ia puțin timp să te obișnuiești pentru că uneori doare”, recunoaște un turist, conform Știrile ProTV. În acest moment, un nisip fin mai este găsit pe plajele din Constanța sau spre stațiunile din sud.

În Mamaia, unde sunt probleme din acest punct de vedere, se iau măsuri. Astfel, pentru a nu-și pierde turiștii, unii administratori de aici spun că au investit în utilaje care sfărâmă scoicile.

ADVERTISEMENT

Săptămână de săptămână băgăm mașina de ecologizat, scoate scoică, scoate orice… rămâne doar nisipul. Așa ar trebui să procedeze toți”, spune Paul Marin, administrator plajă, pentru sursa citată.

Un inginer de la DADL Constanța spune că problemele cu nisipul vor mai persista câțiva ani. ”Este de așteptat ca în următorii 3 până la 5 ani acesta să devină nisip fin”.

ADVERTISEMENT

Altă problemă la Mamaia: lipsa toaletelor publice de pe plaje

Nisipul nu tocmai adecvat nu este singurul impediment pentru turiștii ajunși la Mamaia. O problemă majoră este și cea a toaletelor publice. În această stațiune nu există nicăieri pe plajă.

Oamenii nu au alte soluții decât să apeleze la toaletele restaurantelor și teraselor. Aici, cine nu este client, plătește în funcție de zonă, între 2 și 5 lei. De asemenea, nici dușuri nu prea sunt. Turiștii trebuie să se descurce cum pot.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților