Fotbal international

Ce a cerut Lionel Messi ca să nu plece de la Barcelona! Război pe clauza de reziliere a argentinianului

04.09.2020 | 16:51
Ce a cerut Lionel Messi ca sa nu plece de la Barcelona Razboi pe clauza de reziliere a argentinianului
ADVERTISEMENT

”Telenovela” în care argentinianul Leo Messi o părăsește pe Barcelona se apropie de final. Potrivit jurnaliștilor din Italia, starul catalanilor vrea ca Luis Suarez să nu plece de la Barcelona, iar șefii clubului au fost de acord.

Argentinianul are o înțelegere cu Barca valabilă până în vara anului viitor. Chiar dacă noul antrenor al Barcelonei i-a spus lui Luis Suarez că nu va mai conta pe serviciile sale se pare că Messi ar un cuvânt mai greu de spus. Potrivit celor de la Corriere dello Sport șefii Barcei au fost de acord ca Suarez să rămână la echipă.

ADVERTISEMENT

Miercuri, tatăl lui Messi și totodată impresarul său a vorbit cu Josep Maria Bartomeu, președintele Barcei despre viitorul argentinianului la gruparea catalană.

”Despăgubirea de 700 de milioane prevăzută în clauza anterioară nu este deloc aplicabilă”

Tătal lui Lionel Messi a oferit un comunicat de presă prin care le-a dat un răspuns celor de la Liga Profesionistă de Fotbal spaniolă.

ADVERTISEMENT

Forul din Spania s-a implicat în conflictul dintre starul argentinian și Barcelona și a zis că clauza de 700 de milioane de euro este valabilă. Tatăl și impresarul lui Messi nu este de aceeași părere.

”Nu știm ce contract este cel pe care l-au analizat și care sunt bazele pe care au ajuns la această concluzie. Este evident că despăgubirea de 700 de milioane prevăzută în clauza anterioară nu este deloc aplicabilă”

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Barcei l-a criticat pe Messi

Joan Gaspart (75 de ani), fostul președinte al formației spaniole, l-a taxat pe Lionel Messi (33 de ani) după ce a aflat că jucătorul vrea să o părăsească pe Barcelona.

Fostul președinte al echipei spaniole consideră că starul Barcelonei trebuie să-și respecte contractul pe care l-a semnat cu gruparea catalană, iar dacă vrea să plece o altă echipă va trebui să-i plătească Barcei clauza de reziliere.

ADVERTISEMENT

„Nu poți pleca. El va pleca în 2021. Am văzut contractul și este foarte clar. Clauza s-a încheiat în iunie și nu e cale de întoarcere. Prefer să plece la anul pe gratis, decât să plece pentru mai puțin de 700 de milioane de euro.

”Îl iubesc pe Messi foarte mult, dar iubesc Barcelona și mai mult”

E decizia clubului aici, nu a jucătorului. Clubul a plătit jucătorii. Aici nu e vorba despre bani, contractul e contract.

Îl iubesc pe Messi foarte mult, dar iubesc Barcelona și mai mult. Clauza trebuie să fie plătită. E o clauză de 700 de milioane de euro și contractele sunt făcute să le respecți. Înțeleg că se face presiune ca el să plece, dar dacă eu sunt președintele Barcelonei nu vor negocia nici măcar un euro.

Dacă Messi pleacă pentru mai puțin decât presupune clauza lui, va fi mai umilitor decât 2-8 (n.r. înfrângerea cu Bayern Munchen). Messi trebuie să nu uite că fanii iubesc mai mult clubul decât jucătorul. Și dacă Messi pleacă anul viitor, ei bine, ghinion, pleacă la 34 de ani”, a declarat Joan Gaspart, la Radio Marca.

ADVERTISEMENT