News

Ce a decis să facă Gabriela Firea de 10 august, când este anunțat un nou protest în Piața Victoriei

09.08.2019 | 12:15
Ce a decis sa faca Gabriela Firea de 10 august cand este anuntat un nou protest in Piata Victoriei

24 de ore mai sunt până la protestul din 10 august, cel care va marca un an de la manifestațiile care în 2018 s-au lăsat cu dosare penale și cu agresiuni din partea jandarmilor. Fix înainte de mitingul Diasporei, primarul general al Bucureștiului a decis să își delege atribuțiile, fugind astfel de orice răspundere în caz că protestele s-ar transforma în ceva urât, la fel ca anul trecut.

Gabriela Firea fuge de 10 august. Cine va fi în locul ei la primărie

În perioada 8-11 august, Firea și-a delegat atribuțiile viceprimarului Aurelian Bădulescu, lucru care s-a mai întâmplat ori de câte ori primarul avea altă treabă sau chiar și atunci când a lipsit pentru că a suferit o intervenție chirurgicală la colon. Informația a fost publicată de Ciprian Ciucu, unul din cei mai feroce contestatari ai Gabrielei Firea.

„10 August, deci Firea dispare din peisaj. La fel ca dată trecută, îi deleagă și acum lui Bădulescu atribuțiile pe ordine publică. Dar ce să vezi, atribuțiile de primar pot ajunge chiar mai jos, la Șeful Poliției Locale. Asta dacă și Bădulescu alege să dispară și el ca măgarul în ceață”, a scris Ciucu pe Facebook.

gabriela firea 10 august
Dovada că Gabriela Firea și-a delegat atribuțiile, postată de Ciprian Ciucu pe Facebook

10 august 2018: violențele care au îngrozit țara

Acesta a însoțit mesajul de pe rețeaua de socializare cu documentul în care scrie clar că Gabriela Firea nu va fi prezentă și nu va avea nicio atribuție în ziua mitingului de sâmbătă, 10 august. Zeci de mii de persoane sunt așteptate la protestul din 10 august, considerat inițial Protestul Diasporei.

Anul trecut, protestul s-a lăsat cu violențe atât din partea protestatarilor cât și din partea jandarmilor. În Piața Victoriei și-au făcut apariția mai mulți ultrași și provocatori care au ”stricat” manifestația pașnică împotriva guvernului. Mai mulți protestatari au vrut atunci să intre în sediul Guvernului și să-l ocupe, însă aceștia au fost opriți de jandarmi prin metode contestate apoi de toată lumea, folosind gaze lacrimogene în exces și tunuri de apă.