News

Ce a declarat Traian Băsescu, înainte să ajungă la ICCJ! Un dosar pe numele lui ar putea fi redeschis

19.04.2019 | 10:43
Ce a declarat Traian Basescu inainte sa ajunga la ICCJ Un dosar pe numele lui ar putea fi redeschis

Procurorii îi dau din nou emoții lui Traian Băsescu, după ce au solicitat redeschiderea unui dosar penal mai vechi! Fostul președinte al României a mers vineri dimineața la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judeca redeschiderea, sau nu, a dosarului său.

Traian Băsescu ar putea fi cercetat într-un vechi dosar penal

Fostul președinte s-a prezentat la sediul ÎCCJ împreună cu avocatul său. Traian Băsescu a declarat că s-a prezentat în fața judecătorilor ”din respect pentru justiție”. Acest dosar se pare că este din perioada când Traian Băsescu era primar al Capitalei.

Dosarul fusese deschis la Judecătoria Sectorului 5, însă magistrații au decis declinarea către Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul președinte a vorbit și despre subiectul zilei, și anume decizia CCR pe completurile de trei judecători. Traian Băsescu a susținut că judecătorii ar trebui să facă anumite cursuri specializate.

Traian Basescu dosar penal
Traian Basescu ar putea fi cercetat penal

Traian Băsescu a vorbit despre decizia CCR, dar și remanierea lui Tudorel Toader

„(…)Pot spera la neutralitate. Asta însă nu poate fi analizată negativ ca soluție, în condițiile în care această secție a făcut o mare prostie. Primul lucru de care s-a apucat a fost să ceară dosarul TelDrum de la DNA la Parchetul General. Deci a discreditat o inițiativă bună din capul locului. Mi-e greu să vă spun, dar am văzut motivarea. O plângere anonimă, care implica un procuror…deci, absolut penibil”, a mai spus Băsescu.

Fostul președinte al României a vorbit și despre remanierea ministrului Justiției, Tudorel Toader și schimbarea sa cu Eugen Nicolicea. ”Tudorel Toader nu este omul pe care să-l manipulezi după interesele personale. Chiar dacă mie îmi este antipatic sau multora le este antipatic, trebuie să recunosc că Tudorel Toader este un specialist, profesor de drept. Putem să spunem orice, dar doar că nu știe carte nu putem să spunem. Cei care vor să-l schimbe cu Nicolicea, au sărit din lac, în puț”, a mai declarat Traian Băsescu.