Life

Ce a descoperit un bărbat în timp ce îşi căuta un animal pierdut. E ireal ce a putut să găsească chiar sub locuinţa lui. Autorităţile au fost imediat alertate

Descoperirea uluitoare făcută de un bărbat din Turcia în timp ce își căuta găina. Nu i-a venit să creadă pe ce era construită casa sa.
19.06.2023 | 08:50
Ce a descoperit un barbat in timp ce isi cauta un animal pierdut E ireal ce a putut sa gaseasca chiar sub locuinta lui Autoritatile au fost imediat alertate
Un bărbat din Turcia a făcut o descoperire uluitoare sub propria locuință. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Turcia a avut șocul vieții sale când în loc să-și găsească găina, dispărută sub zidurile casei, a găsit orașul antic din Turcia, de care puțină lume știa. Cum a fost posibil acest lucru.

Orașul antic din Turcia, găsit de un bărbat chiar sub locuința sa

Un bărbat din Turcia a făcut o descoperire uluitoare. În timp ce își căuta puii de găină, care tot dispăreau sub zidurile casei, acesta a descoperit un întreg oraș subteran, despre care se presupune că a fost locuit de 20.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Proprietarul a spart zidul în spatele căruia intrau păsările sale, dar nu s-ar fi așteptat niciodată să găsească trecerea către orașul vechi cunoscut sub numele de Derinkuyu sau Elengubu. A alertat imediat autoritățile, iar experții au stabilit că că orașul antic excavat din Turcia este cel mai mare de acest tip din lume.

Derinkuyu are 85 de metri adâncime și este situat sub sub regiunea Cappadocia din Anatolia Central. În plus, ghizii au dezvăluit că este conectat cu alte 200 de orașe subterane descoperite în trecut.

ADVERTISEMENT

Orașul uimitor este situat pe 18 niveluri, ce adăpostesc locuințe, grajduri pentru animale, depozite de hrană, școli, până și o capelă. Iar cei care au locuit aici în trecut dispuneau de un sistem ingenios de ventilație, care le asigura aerul proaspăt și apa potabilă.

Chiar și așa, însă, specialiștii au declarat într-un interviu, conform NY Post, că „Viața în subteran a fost probabil foarte dificilă”. În plus, construcția orașului antic din Turcia este încă un mister.

ADVERTISEMENT

Cine se presupune că a construit orașul subteran

Totuși, orașul Derinkuyu este menționat în scrierile antice din jurul anului 370 î.Hr. Primele ipoteze susțin că inițial a fost folosit ca depozit de mărfuri, dar mai târziu s-a dovedit a fi un refugiu ideal din calea inamicilor.

Intrușii înaintau greu prin coridoarele joase, înguste și slab luminate. Totodată, fiecare etaj era prevăzut cu bolovani ce cântăreau o jumătate de tonă, ce nu puteau fi repoziționați decât din interior. Aveau și o gaură mică prin care se putea trage în atacatori.

ADVERTISEMENT

Chiar nu este exact cine a construit maiestuosul oraș antic din Turcia- Derinkuyu, specialiștii sunt de părere că arhitecții au fost hitiții, un popor anatolian din epoca bronzului. Ei ar fi început primele săpături în jurul anului 1200 î.Hr.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion...
Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion Ţiriac. Luxul de care are parte miliardarul român
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
O nouă taxă pe capul românilor. Va fi scandal național
O nouă taxă pe capul românilor. Va fi scandal național
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să...
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să nu aibă putere, mă. Îi are pe toți la mână”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării