Life

Ce a descoperit un vlogger român care a plecat în Ucraina. A vrut să vadă cu ochii lui cum se trăiește acolo, dar a rămas șocat de prețuri: „În România se plătește de 3 ori mai mult”

Un vlogger român a călătorit în Ucraina să vadă condițiile de trai, dar a rămas surprins de cât de mici sunt prețurile: „În România se plătește de 3 ori mai mult”.
16.09.2024 | 17:05
Ce a descoperit un vlogger roman care a plecat in Ucraina A vrut sa vada cu ochii lui cum se traieste acolo dar a ramas socat de preturi In Romania se plateste de 3 ori mai mult
Ce prețuri a descoperit un vlogger român care a plecat în Ucraina. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ce l-a șocat pe un vlogger român în Ucraina? A mers să vadă realitatea de acolo și a descoperit că în România prețurile sunt de trei ori mai mari.

Ce a descoperit un vlogger român care a plecat în Ucraina. A vrut să vadă cu ochii lui cum se trăiește acolo, dar a rămas șocat de prețuri: „În România se plătește de 3 ori mai mult”

Cosmin Avram, un vlogger cunoscut din România, a decis să exploreze personal viața de zi cu zi din Ucraina, țara vecină aflată în situație de război. El a fost complet uimit de diferențele de preț comparativ cu România. A constatat că în țara vecină multe produse și servicii sunt de 3 ori mai ieftine decât acasă.

ADVERTISEMENT

Cosmin Avram, creator de conținut pe Youtube, a făcut a doua sa călătorie în Ucraina pentru a documenta aspecte din viața cotidienă a localnicilor, în special prețurile din restaurante și supermarketuri.

Multe magazine din Ucraina erau închise, cum era de așteptat într-o țară în război. Cu toate acestea, vloggerul a găsit suficiente locuri pentru a-și face o idee despre costul vieții. Surprinzător, în ciuda dificultăților economice, prețurile pentru multe produse de bază s-au dovedit a fi mai mici ca în România.

ADVERTISEMENT

Într-un restaurant care părea la prima vedere scump, Avram a descoperit că prețurile erau de fapt foarte accesibile. Meniul a inclus o varietate de preparate, de la sushi și supă de pui, până la friptură de vită și legume la grătar. Calitatea mâncării a fost remarcabilă, iar prețul total al mesei pentru două persoane a fost surprinzător de mic.

„Din păcate, multe magazine sunt închise, cam aceasta este situația. Am găsit un local drăguț, așa că o să mâncăm. Aici avem sushi Philadelphia și avocado, somonul arată foarte bine, ghimbir și wasabi. Gata, masa este completă, au venit legumele, supă, supă de pui cu ou și foarte mult mărar. Aici avem carne de vită, arată și miroase foarte, foarte bine și celebrul suc de portocale.

ADVERTISEMENT

Avem dovlecei, ciuperci, ardei gras, vinete cu un sos pe deasupra. Andreea a mai comandat un mojito. Să avem poftă și bine ați revenit în Ucraina. Haideți să testăm carnea, Andreea  o să vină mai aproape să vedem cum e făcută. Perfect. Ia vedeți. Uite, Doamne ferește și nu glumesc. E perfectă. La un preț incredibil, o să vă spunem la final”, a povestit vloggerul în filmulețul publicat pe Youtube, potrivit click.ro.

Cât l-a costat masa la un restaurant de lux?

Nota de plată fianlă s-a ridicat la 1617 grivne, adică 180 de lei românești sau 36 de euro. Vloggerul a subliniat că aceeași masă ar fi costat de aproximativ trei ori mai mult în România.

ADVERTISEMENT

După experiența din restaurant, Avram și-a continuat investigația într-un supermarket local. Aici, a descoperit o gamă variată de produse, la prețuri foarte ieftine.

Vloggerul a găsit prețuri mici la măsline, brânzeturi, ouă și chiar și la mierea de albine. La fel, în zona de carne și mezeluri, Avram a găsit o selecție produse la prețuri care ar fi considerate foarte avantajoase în România.

În vloggul lui, Avram a prezentat și câteva opțiuni foarte ieftine pentru uleiul de floarea-soarelui. În contrast, a remarcat că uleiul de măsline extravirgin era considerabil mai scump, probabil din cauza faptului că e produs de import.

„Pe partea opusă avem ulei de măsline. Extravergine, 750 de grivne. 0,75 de mililitri. Acesta este ceva mai scump, 1.100. Are un litru, jumătate de litru, la 800 de grivne. Am găsit și o marcă ceva mai cunoscută, un litru, 1.000 de grivne. Nu pare ieftin”, a povestit el.

De asemenea, unele legume de bază, precum cartofii și ceapa, erau foarte ieftine, în timp ce fructele exotice și unele legume de seră aveau prețuri mai ridicate.

ADVERTISEMENT