Alegeri 2024

Ce a desenat un român pe buletinul de vot. Imaginea cu noua ”opțiune” a devenit virală: ”E șansa lui”

Un român a găsit o metodă inedită de a protesta la alegerile din 9 iunie. Așadar, fără să stea pe gânduri, omul a inventat pe buletinul de vot un nou candidat.
12.06.2024 | 22:49
Ce a desenat un roman pe buletinul de vot Imaginea cu noua optiune a devenit virala E sansa lui
Ce a desenat un român pe buletinul de vot. Imaginea cu noua ”opțiune” a devenit virală: ”E șansa lui”
ADVERTISEMENT

Astfel, acest vot se trece pe lista celor aproape 500.000 de voturi anulate. Cel mai probabil românul este extrem de nemulțumit de clasa politică, în condițiile în care a ales să se deplaseze până la secția de vot pentru a-și face cunoscută starea. A reușit, în schimb, să devină viral și, probabil, să stârnească zâmbete.

Ce a desenat un român pe buletinul de vot. Imaginea cu noua ”opțiune” a devenit virală

Așadar, în imaginea devenită virală se vede cum românul a desenat o nouă căsuță de vot pe care i-a dedicat-o ”candidatului” surpriză… Scooby Doo, un cunoscut personaj de desene animate de acum 50 de ani. Poza a fost publicată pe internet cu mesajul ”E șansa lui”. Scooby Doo este faimosul câine din rasa ”marele danez” care rezolvă cazuri misterioase alături de prietenii săi Shaggy, Fred, Velma și Daphne.

ADVERTISEMENT

Aproape jumătate de milion de voturi au fost anulate și 700.000 de alegători au fost transcriși pe listele suplimentare, conform unor date oficiale centralizate după 9 iunie. Așadar, recordul de voturi anulate le-a dat apă la moară acelor politicieni care spun că alegerile au fost fraudate.

La o cifră de 484.078 de voturi anulate, acest scenariu nu pare imposibil. În total pe listele electorale permanente și speciale au fost înscriși 17,7 milioane de români. La urne s-au prezentat 9,4 milioane de alegători, dintre care 8,7 milioane pe listele electorale permanente și aproape 700.000 pe liste suplimentare.

ADVERTISEMENT
Ce a scris un român pe buletinul de vot
Ce a scris un român pe buletinul de vot

Conform BEC au fost anulate aproape 500.000 de voturi, număr suspect de mare. Au existat, de asemenea, foarte multe incidente electorale, inclusiv cu cetățeni care au votat fără drept, cum ar fi cei doi ucraineni din Costinești. Cât despre cele 700.000 de voturi pe liste suplimentare, scepticii se întreabă dacă nu au existat oameni care au făcut turism electoral și care au votat poate de mai multe ori.

Fraudă electorală masivă la alegerile din 9 iunie 2024? Ce spune Ion Cristoiu

În direct la emisiunea moderată de Marius Tucă, Marius Tucă Show, cunoscutul gazetar Ion Cristoiu a declarat că este convins că aceste alegeri au fost fraudate tocmai prin acest număr imens de voturi anulate. Practic, sistemul a anulat anapoda voturi tocmai prin metoda ”ștampila suplimentară”, practic ștampilarea de mai mult ori a unui buletin de vot valid.

ADVERTISEMENT

”Cât de prost să fii să pui ștampila de două ori pe un buletin de vot? Oricine poate să înțeleagă asta. Sigur, am înțeles, unii așa își anulează votul, însă aproape jumătate de milion de astfel de voturi? E foarte clar ce se întâmplă, s-au anulat din voturile celor de la USR și Reper, de acolo s-au anulat voturi”, a răbufnit Ion Cristoiu.

Cazul românului care a desenat o nouă căsuță de vot cu un candidat fictiv, mai exact personajul de desene animate Scooby Doo, arată că au existat, totuși, români care s-au dus la vot doar pentru a transmite un vot de blam. Astfel de situații nu sunt tocmai rare, în condițiile în care cetățenii sunt de obicei nemulțumiți de modul în care este gestionată această țară.

ADVERTISEMENT

Între timp, în mai multe orașe din țară există cazuri dovedite de inadvertențe, cum ar fi cetățeni ucraineani care au votat fără drept, voturi care au fost anulate aiurea, voturi care au dispărut sau apărut peste noapte. Cel mai cunoscut scandal e la Sectorul 1, acolo unde Clotilde Armand anunță că a fost furată de mașinăria electorală. Așadar, încă o dată vorbele lui Iosif Stalin ”nu contează cine votează, contează cine numără voturile, par a fi mai actuale ca niciodată.

ADVERTISEMENT