Sport

Ce a discutat antrenorul lui Șahtior Soligorsk cu Dan Petrescu la finalul meciului tur: ”I-am spus care sunt șansele de calificare”

Antrenorul echipei Șahtior Soligorsk, Sergey Tashuev, a dezvăluit că la finalul meciului tur cu CFR Cluj a avut o discuție cu Dan Petrerscu pe tema șanselor de calificare.
05.08.2022 | 00:09
Ce a discutat antrenorul lui Sahtior Soligorsk cu Dan Petrescu la finalul meciului tur Iam spus care sunt sansele de calificare
Antrenorul echipei Șahtior Soligorsk, Sergey Tashuev, a dezvăluit că la finalul meciului tur cu CFR Cluj a avut o discuție cu Dan Petrerscu pe tema șanselor de calificare. Sursă foto: fcshakhter.by
ADVERTISEMENT

Campioana României a scos un 0-0 în prima manșă, într-un meci disputat în Turcia din cauza interdicției primită de formațiile din Belarus de a juca acasă ca urmare a războiului din Ucraina.

Dan Petrescu, discuție cu antrenorul lui Șahtior Soligorsk

La finalul întâlnirii ce a avut loc la Sakarya, antrenorul echipei Șahtior Soligorsk, rusul Sergey Tashuev, a purtat o scurtă discuție cu Dan Petrescu și a dezvăluit că subiectul l-a reprezentat șansele de calificare după această remiză.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, după meci, am vorbit cu Petrescu. Ne cunoaștem bine, am lucrat împreună la Krasnodar: eu eram la FK Krasnodar, iar el la Kuban, ne luptam în campionat. Așa că, după meci, i-am spus că șansele de calificare sunt în continuare egale.

Le-am spus băieților că este doar prima repriză. Totul s-a amânat pentru al doilea meci, la returul de la Cluj. Astăzi am vrut să câștigăm, dar am înțeles că adversarul este foarte puternic, știm foarte bine stilul acestei echipe. Obiectivul a fost să nu primim gol și să încercăm să marcăm.

ADVERTISEMENT

Au fost ocazii: două în prima repriză, plus încă una după pauză. Uneori ne-am întrecut adversarul. Dar nu a fost de ajuns. În plus, nu jucăm acasă, deși suntem foarte recunoscători oamenilor care ne ajută să jucăm aici, în Sakarya. O remiză de luptă care ține deschisă bătălia pentru calificare”, a declarat Tashuev, pentru site-ul oficial al clubului.

Șahtior Soligorsk pregătește returul în Turcia

Sergey Tashuev s-a arătat deranjat de faptul că echipa sa a fost nevoit să joace pe un teren neutru și consideră că absența fanilor proprii a fost un dezavantaj major pentru Șahtior Soligorsk.

ADVERTISEMENT

”Pentru toate echipele, sprijinul suporterilor este cel mai important lucru. Jucăm pentru ei. Dar știm că mulți oameni din Soligorsk au fost îngrijorați pentru noi astăzi. Inclusiv pe stadion, unde s-au uitat la meci pe un ecran mare. Am simțit-o. Jucătorii știau că ne susțin și au luptat pentru rezultat.

Mâine echipa are o zi liberă, băieții vor merge la plimbare, probabil așa vom cunoaște orașul. Stăm aici aproape o săptămână, dar vor exista și multe antrenamente. Dacă ne calificăm mai departe vom juca tot aici, la Sakarya”, a încheiat tehnicianul rus.

ADVERTISEMENT

Pentru meciul retur, programat pe 11 august, de la ora 20:00, CFR Cluj are nevoie de o victorie pentru a obţine calificarea în play-off. Un nou rezultat de egalitate ar trimite returul în prelungiri, iar ardelenii au comis-o deja în actualul sezon. După 0-0 în prima manşă cu Pyunik Erevan, în Armenia, CFR Cluj a făcut 2-2 în returul din Gruia, dar a ratat calificarea la loviturile de departajare, ceea ce a însemnat eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT