News

Ce a discutat Rareş Bogdan cu Angela Merkel: “Suntem solidari”

10.05.2019 | 12:52
Ce a discutat Rares Bogdan cu Angela Merkel Suntem solidari

Summitul desfășurat în cursul zilei de joi, 9 mai la Sibiu a adus în țara noastră cele mai importante personalități ale scenei politice mondiale. Liderii noștri au profitat de ocazie, pentru  a demara o serie de discuții. Printre aceștia se numără și Rareș Bogdan, care a avut o întrevedere cu cancelarul german, Angela Merkel.

Rareș Bogdan, întrevedere cu Angela Merkel. Ce au discutat

27 de șefi de stat au luat parte la summitul desfășurat joi la Sibiu. Aceștia s-au reunit pentru a trasa calea pe care o va urma Europa în viitorii cinci ani. Evenimentul a fost găzduit de Klaus Iohannis, președintele României, stat care deține în aceste momente președinția Consiliului Uniunii Europene. Printre participanți s-a aflat și Rareș Bogdan, principalul candidat al Partidului Național Liberal, pentru alegerile europarlamentare. Astfel, acesta a avut ocazia să se întâlnească și să discute cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, considerată cea mai puternică femeie de pe glob.

Pentru o Românie respectată în Europa, alături de cei care conduc UE și care prețuiesc credința, munca, demnitatea, inteligența, cinstea, competența și viziunea. Locul nostru este în picioare, umăr la umăr cu ei, în prima linie, așa cum am fost odată. România în primul rând! Alaturi de greii Europei” , a declarat Rareș Bogdan, după summitul de la Sibiu.

Rareș Bogdan, candidatul PNL pentru alegerile europarlamentare. Sursa foto:adevărul.ro
Rareș Bogdan, candidatul PNL pentru alegerile europarlamentare. Sursa foto:adevărul.ro

Ce a spus Angela Merkel

La rândul său, Angela Merkel a declarat că Germania va continua să se situeze pe poziții de solidaritate față de celelalte state, dacă situația o va impune. Totodată, cancelarul a reamintit de criza economică sau problema migrației, chestiuni care au demosntrat, în opinia sa, unitatea țărilor europene.

Am dovedit că şi în situaţii de criză ne ajutăm unii pe alţii, suntem solidari. Am depăşit împreună situaţii cum a fost criza financiară sau situaţia migraţiei, trebuie să dezvoltăm proiectul european într-unul care durează” , a declarat Angela Merkel.