Life

Ce a făcut Cătălin Scărlătescu chiar înainte de a pleca la America Express și ce se întâmplă cu afacerile lui

Cătălin Scărlătescu, alături de Doina Teodoru, iubita lui, a plecat la America Express, dar înainte de a decola din România a avut grijă să își pună afacerile în ordine.
25.05.2022 | 14:01
Ce a facut Catalin Scarlatescu chiar inainte de a pleca la America Express si ce se intampla cu afacerile lui
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au plecat în goana după marele premiu al emisiunii America Express / Fotomontaj: Fabatik
ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu a plecat în aventura America Express, alături de iubita lui, actrița Doina Teodoru, celebrul chef având grijă ca, înainte de toate, să își pună afacerile în ordine. Iar când spunem afaceri, trebuie să precizăm că celebrul chef care intră în show-ul de la Antena 1 pare să aibă mare nevoie de premiul pus în joc, de 30.000 de euro.

Cătălin Scărlătescu a plecat la America Express! Vedeta, ani grei în afaceri

Cătălin Scărlătescu a plecat, în compania iubitei sale, Doina Teodoru, spre Mexic, punctul de pornire al emisiunii America Express, show-ul care va fi transmis de Antena 1. Iar până pe 19 iulie, atunci când, teoretic cel puțin, se vor încheia filmările de la America Express, Cătălin Scărlătescu va lăsa afacerile pentru aventura din Mexic, Guatemala și Columbia.

ADVERTISEMENT

Între timp, afacerile lui Cătălin Scărlătescu au fost puse în ordine, celebrul chef având grijă să lase o serie de indicații cu privire la perioada în care este el plecat. Mai exact, cum el este peste mări și țări, site-ul de livrări pe care l-a promovat intens a fost suspendat, motivul cel mai probabil fiind legat de pregătirea deliciilor culinare pe care le vindea, toate fiind, conform lui Scărlătescu, făcute în bucătăria lui.

Catalin Scarlatescu
Cătălin Scărlătescu a pus ”pe pauză” site-ul de livrări de mâncare / Foto: captura Casolet.ro

Plecarea la America Express a fost pentru Cătălin Scărlătescu și momentul în care a decis să amâne promovarea intensă a noului său restaurant, inaugurat discret în urmă cu câteva săptămâni. Situat în apropiere de Gara de Nord, pe Calea Griviței, localul a fost deschis în compania amicilor de la emisiunea Chefi la Cuțite, dar probabil că Scărlătescu pregătește, la întoarcerea în România, o petrecere de pomină de inaugurare.

ADVERTISEMENT

De altfel, conform actelor consultate de FANATIK, totul ar fi pregătit pentru marea deschidere oficială a restaurantului – care funcționează foarte discret acum – el înregistrând încă de anul trecut marca, XChef by Cătălin Scărlătescu, la Oficiul de Stat.

E adevărat, în ultima perioadă, conform datelor raportate la ANAF și consultate de FANATIK, afacerile lui Chef Cătălin Scărlătescu au stagnat, iar profiturile obținute sunt departe de ceea ce s-ar crede de la talentatul bucătar.

ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu, pierderi însemnate cu firma pe care o are

Conform datelor consultate de FANATIK, Cătălin Scărlătescu este proprietarul și administratorul firmei Catalin Punct Ro, prin respectiva companie derulându-și proiectele culinare și nu numai. Doar că, anul pandemiei i-a pus la pământ afacerea, el având pierderi mai mari decât cifra de afaceri.

Astfel, conform raportărilor făcute la ANAF, Cătălin Scărlătescu a avut o cifră de afaceri de 368.000 de lei (aproximativ 73.000 de euro), iar pierderile raportate s-au cifrat la peste 410.000 de lei, adică circa 82.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat însă că este primul an în care Cătălin Scărlătescu raportează pierderi cu firma pe care o deține, el având, în cei șapte ani de existență ai companiei, un profit de circa un milion de lei, adică în jur de 200.000 de euro.

Cu toate acestea, Cătălin Scărlătescu are o serie de alte colaborări care, probabil, îi asigură un venit însemnat. Fie că este vorba de restaurantele pentru care oferă consultanță, fie că e vorba de emisiunea la care este jurat și pentru care ar fi plătit, conform datelor existente în mass-media, cu aproximativ 2.500 de euro lunar, Scărlătescu reușește să obțină bani frumoși din meseria pe care o are.

Cătălin Scărlătescu, în goana pentru marele premiu de la America Express

Cătălin Scărlătescu a plecat la America Express alături de iubita lui, Doina Teodoru. De altfel, chef-ul îi calcă pe urme lui Sorin Bontea, colegul său de emisiune, care a și reușit să câștige Asia Express în urmă cu câteva sezoane, alături de Răzvan Fodor.

Premiul de la America Express nu este unul de ignorat nici pentru Scărlătescu, cei 30.000 de euro pe care i-ar putea câștiga alături de iubita lui, Doina Teodoru, fiind  sumă destul de mare pentru ca pierderile suferite în afaceri să fie, oarecum, compensate, iar problema unor investiții viitoare să fie rezolvată.

“Îmi place show-ul ăsta mult de tot! În Asia am fost de multe ori, am văzut-o aproape pe toată, dar vreau să descopăr America din postura asta. Doina Teodoru spune despre noi că ea e genul rucsac, iar eu sunt genul troller. Să vedem ce-o să iasă din combinația asta!”, spunea Cătălin Scărlătescu, conform comunicatului de presă remis de Antena 1, înainte de a începe filmările la America Express.

ADVERTISEMENT