ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Ce a făcut Corneliu Papură după demisia din urmă cu 6 luni de la Universitatea Craiova. Exclusiv

Autor: Razvan Iova - Craiova | 12.11.2020 | 19:18
Ce a făcut Corneliu Papură după demisia din urmă cu 6 luni de la Universitatea Craiova. Exclusiv
Ce a făcut Corneliu Papură după demisia de la Universitatea Craiova. Exclusiv

FANATIK îți prezintă ce a făcut Corneliu Papură după demisia de la Universitatea Craiova din urmă cu șase luni. Fostul fundaș a revenit în cadrul clubului și acum ocupă din nou funcția de antrenor principal.

ADVERTISEMENT

Totuși, noul său mandat ar putea să nu fie foarte lung, deoarece Mirel Rădoi este așteptat să semneze cu echipa din Bănie după acțiunile echipei naționale din această lună.

Cristiano Bergodi și-a încheiat aventura la Știința, după ce a fost foarte aproape de a câștiga titlul în sezonul trecut. Trupa antrenată de italian a suferit două înfrângeri surprinzătoare în ultima lună, ambele pe teren propriu, cu Clinceni și Chindia.

Cu ce s-a ocupat Corneliu Papură după demisia din urmă cu șase luni de la Universitatea Craiova

După plecarea lui Victor Pițurcă, Corneliu Papură și-a început a doua sa perioadă ca antrenor principal la Universitatea Craiova. Acesta a condus echipa timp de șapte meciuri și și-a depus surprinzător demisia în luna mai 2020, chiar înainte de restartul sezonului. Totul a plecat de la conflictul deschis dintre tehnician și staff-ul medical al clubului. 

ADVERTISEMENT

Din acel moment, Papură a stat departe de ochii presei și nu a apărut cu vreo declarație în media. FANATIK a aflat și ce a făcut acesta după demisie. Chiar dacă este criticat pentru faptul că nu este comunicativ, fostul fundaș nu poate fi acuzat pentru faptul că nu cunoaște „abecedarul” fotbalului. Urmărește multe meciuri, analizează mulți jucători, citește foarte mult, dar face și sport în fiecare zi. Corneliu Papură aleargă aproape zilnic în frumosul parc „Nicolae Romanescu” din Bănie și se menține în formă la cei 47 de ani ai săi.

Relațiile cu acționarul Mihai Rotaru s-au îmbunătățit, iar „Papi” și-a reluat activitatea în cadrul clubului, fiind un fel de analist, așa cum spunea și președintele Sorin Cârțu: „Cornel e un angajat al clubului, şi analist, şi antrenor, la care clubul poate să apeleze în momente d-astea dificile, şi ăsta e un moment dificil în care noi apelăm la Cornel. De când s-a apelat la el, şi-a făcut datoria bine, aduceţi-vă aminte cu Mangia, cu Piţi…”, a spus Sorin Cârțu la Telekom Sport.

Ce funcții a mai avut Papură la echipa din Bănie. „Omul bun la toate”

Corneliu Papură este un om foarte important pentru activitatea Universității Craiova. A fost printre primele persoane care s-au alăturat proiectului Clubului Sportiv și lucrează din 2013 la club. A fost antrenor principal în Liga 2, antrenor secund, tehnician la echipa secundă, director sportiv, coordonator tehnic al Centrului de Copii și Juniori, „secund” al lui Pițurcă și, bineînțeles, antrenor în două rânduri. De asemenea, Papură fiind unul dintre oamenii de încredere ai lui Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

„Domnul Papură şi-a dat demisia, noi am fost extrem de şocaţi, foarte trişti, foarte supăraţi, nu am luat în calcul această variantă. Din păcate s-a întâmplat. Nu schimbă nimeni antrenorul în plină epidemie şi pe ultimele opt etape, la sfârşitul drumului. Nu ne-a trecut prin cap să-l schimbăm pe Corneliu Papură. Pentru noi este inexplicabil,” declara patronul echipei în momentul demisiei lui Corneliu Papură.

În cariera de jucător, fostul fundaș a jucat pentru U Craiova (1991-1996, 1999-2001, 2002-2004 și 2005), Rennes (1996-1999), Progresul București (2001, 2006-2007), Beitar Ierusalim (2001-2002), AEL Limassol (2004-2005), Chanchun Yatai (2005) și Guangzhou Pharmaceutical (2006). A fost component al echipei naționale la turneul final din 1994, fiind cel mai tânăr din lot. În total, a strâns 12 selecții la lotul național. A fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” în anul 2008.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!