News

Ce a făcut criminalul de la Săpoca cu câteva momente înainte să ucidă cei 4 oameni

18.08.2019 | 20:40
Ce a făcut criminalul de la Săpoca cu câteva momente înainte să ucidă cei 4 oameni
Criminalul de la Săpoca a fost pus în pat cu un alt pacient, deși erau alte paturi goale. Sursa foto: news.ro

Sorina Pintea a oferit câteva detalii noi despre cum s-a putut petrece tragedia de la Săpoca. Ministrul Sănătății s-a deplasat la spitalul din Buzău unde a aflat câteva lucruri despre ce a făcut Nicolae Lungu înainte să omoare mai multe persoane.

Criminalul de la Săpoca s-a spălat pe față înainte să îi atace pe pacienți

Ministrul a spus că la scurt timp înainte de producerea atacului, o asistentă care făcea rondul de noapte, la ora 3 dimineața, l-a surprins pe atacator în timp ce se spăla pe față și îi spunea să se bage în pat, la somn. Acesta dădea dovadă de luciditate cu câteva clipe înainte să îi atace pe pacienți cu stativul de perfuzii.

Ministrul a constatat mai multe nereguli pe care le-au comis cei de la Săpoca. Prima dintre ele a fost lăsarea la îndemâna pacienților a unui stativ pentru perfuzii și punerea lui Nicolae într-un pat cu un alt pacient, deși mai erau multe alte paturi libere. Ministrul a declarat că această tragedie putea fi evitată.

criminalul de la săpoca
Sorina Pintea are multe neclarități privind tragedia de la Săpoca. Sursa foto: Digi 24

Acuzații grave aduse de Sorina Pintea

Ministrul a mai spus că în urma acestui șocant incident de la spitalul de nebuni se vor depune mai multe plângeri penale și pe măsură ce acestea se vor face, ministerul va comunica în ce stadiu este ancheta. Pintea a mai spus că încă nu a finalizat analiza declarațiilor pe care persoanele care se aflau în spital în noaptea aceea, din cadrul personalului, le-au făcut.

„La 01:45 în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost internat un bărbat, tot cu etilism, pus în pat cu Lungu Ștefan, în condițiile în care mai erau paturi libere. A fost pus în salonul 206, era la îndemână și atunci poate și-au spus de ce să nu îl punem aici. Doi oameni au fost puși în același pat, în condițiile în care erau paturi libere. Nota explicativă arată că doamna doctor spunea că în salonul cu supraveghere era multă lume. Mai era un pavilion la vilă, acolo se plătește legal 20 de lei pe zi, dar nu cred că era o problemă dacă era ținut o noapte”, a declarat Pintea revoltată, scrie digi24.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri