News

Ce a făcut eleva Colegiului Gheorghe Lazăr, cu doar o zi înainte să moară! E dramatic!

19.04.2019 | 13:45
Ce a facut eleva Colegiului Gheorghe Lazar cu doar o zi inainte sa moara E dramatic
Cazul elevei de 18 ani care a murit de meningită a îndoliat Colegiul Național Gheorghe Lazăr

Ies la iveală noi detalii în cazul elevei de la Colegiul Național Ghorghe Lazăr, care a murit joi,  după o meningită ce a evoluat extrem de rapid. În urma acestui incident nefericit, conducerea respectivei unități de învățământ a luat atitudine. Zeci de elevi și profesori au primit tratament, iar cursurile zilei de vineri au fost suspendate.

Eleva de 18 ani dăduse teză, cu o zi înainte să moară

Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Capitală se află sub alertă medicală, după ce o elevă de 18 ani a încetat din viață. Tânăra suferea de o formă galopantă de meningită, din cauza unei bacterii care se poate transmite inclusiv pe calea aerului. Pe fondul acestei situații, medicii au decis să le facă analize colegilor fetei. De asemenea, elevii și profesorii au primit antibiotice, iar clădirea liceului va fi în cel mai scurt timp dezinfectată.

În ceea ce o privește pe eleva de 18 ani, nimic nu părea să prevestească faptul că suferea de o formă severă de meningită. Miercuri a mers la cursuri, ca de obicei și, mai mult decât atât, a dat o teză, împreună cu colegii săi. Tânăra era în clasa a XII-a și se pregătea intens pentru examenul de bacalaureat.

Cu o zi înainte să moară, tânăra a mers la școală, ca de obicei
Cu o zi înainte să moară, tânăra a mers la școală, ca de obicei

A murit după ce a contactat o formă severă de meningită

Totul a început în noaptea de miercuri, când starea elevei de 18 ani s-a agravat, părinții luând decizia de a o duce de urgență la Spitalul Universitar. Aici, medicii au constatat că suferă de o formă extrem de severă de meningită și au transferat-o imediat la Institutul Matei Balș. Starea i s-a degradat rapid și, în ciuda eforturilor medicilor, aceștia n-au mai putut face nimic pentru a evita tragicul deznodământ.

Când vorbim de o meningită bacteriană, mai ales de meningococ, evoluţia poate fi imprevizibilă, în câteva ore poate să apară o deteriorare a întreg organismului, cu modificarea funcţiilor, organelor. Chiar dacă e o situaţie rară, din păcate, poate fi foarte greu prevăzută şi uneori imposibil de tratat” , a explicat Adrian Marinescu, medic primar  boli infecțioase.