Life

Ce a făcut Florin Piersic înainte de aniversarea a 86 de ani: “Aş fi dat orice să-l fotografieze cineva”

Ce a făcut Florin Piersic înainte de aniversarea a 86 de ani, pe care i-a împlinit astăzi, 27 ianuarie 2022. Marele actor a povestit totul pe rețelele de socializare.
27.01.2022 | 14:32
Ce a facut Florin Piersic inainte de aniversarea a 86 de ani As fi dat orice sal fotografieze cineva
ADVERTISEMENT

Florin Piersic a dezvăluit, într-o postare pe rețelele de socializare, ce a făcut înainte de aniversarea a 86 de ani.

Renumitul actor a povestit o întâmplare petrecută în urmă cu câteva zile, la recepția unui hotel din Germania, la care actorul era cazat.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea a fost una de ținut minte pentru actor, care și-a dat seama cât de apreciat este de publicul său.

Ce a făcut Florin Piersic înainte de aniversarea a 86 de ani

Un tânăr l-a abordat la recepția hotelului în care era cazat, în timp ce vorbea cu organizatorul turneului cu piesa pe care a interpretat-o în Germania. Acesta l-a întrebat pe actor dacă vorbește limba română.

ADVERTISEMENT

După ce actorul i-a spus că da, tânărul respectiv, fără a-l recunoaște din prima, i-a spus că la hotel se va caza Florin Piersic, exprimându-și dorința de a-l cunoaște personal și de a-i strânge mâna.

Florin Piersic s-a prezentat și i-a întins mâna tânărului. Figura acestuia s-a schimbat radical și a rămas uimit, dar fericit că l-a întâlnit pe maestru, chiar dacă nu l-a recunoscut din prima.

ADVERTISEMENT

Marele actor s-a bucurat foarte mult de această întâlnire, dar și de cea cu publicul din Dusseldorf.

“În urmă cu patru zile. Scenă – recepția hotelului Leonard din Dusseldorf. Abia am intrat, împreună cu Ciprian, organizatorului turneului cu piesa ‘Străini în noapte’, în Germania. Schimbăm câteva vorbe. ‘Vorbiți românește?’ În față noastră, politicos și gata să ne servească, un tânăr.

ADVERTISEMENT

Da, răspund. Ne privește, se apropie de mine și îmi spune: ‘Știți, am auzit că va veni în hotelul nostru Florin Piersic. Oare e adevărat? Tare mi-aș dori să îl întâlnesc, să îi strâng mâna’. N-ați văzut momentul. Îi întind mâna și îi spun: ‘Mă recomand. Mă cheamă Florin Piersic’.  Aș fi dat orice să îl fotografieze cineva, să vă pot arăta figura lui.

Vă dați seama, cu părul așa, aproape alb, ca pentru rolul Hemingway pe care am fost la un pas să îl joc acum vreo doi ani, cu câte un rid – ușor –, în plus, pe ici, pe colo pe figură, că deși mai blând, nici pe mine nu mă iartă timpul, omul săracu’ nu m-a recunoscut, dar mare i-a fost bucuria să ne întâlnim, iar mie tare mi-a fost drag de el și de întâlnirea excepțională cu publicul din Dusseldorf – în teatrul superb pe care îl vedeți în fotografie – și din sala Capitol din Frankfurt.”, a scris Florin Piersic pe Facebook.

“Sunt mândru de anii mei”

Florin Piersic este mândru de realizările sale și, chiar dacă a ajuns la 86 de ani, știe că nu a trăit degeaba. Faptul că este în continuare atât de apreciat de de public îl bucură foarte tare.

Actorul are planuri mari pentru viitor și le-a transmis iubirea lui celor care îl apreciază.

“Cum s-ar zice, am sfârșit anul trecut cu călătoria în Dubai și l-am început pe ăsta nou, bine, tot cu o călătorie, așa că nu prea am vreme să mai stau să socotesc că astăzi împlinesc o…vârstă. Dar să știți ceva, sunt mândru de anii mei, pentru că știu că n-am trăit degeaba.

N-a venit încă momentul nostalgiilor și al tristeților. Știți de ce? Pentru că am parte de afecțiunea, îndrăznesc să spun chiar iubirea voastră pe care o simt când vă am alături într-o sală de teatru, sau când va întâlnesc – întâmplător – în fața unei recepții de hotel, la mii de kilometri de casă.

Să fiți la fel de siguri că și eu vă iubesc! Și faceți bine și mai opriți și voi anii ăștia din goană, să nu mai fugă așa repede, că mai am ceva planuri cu mine și cu voi!”, a continuat actorul.

Florin Piersic, unul dintre cei mai mari actori români

Florin Piersic este un actor român de teatru, film, televiziune, voce și radio. De-a lungul carierei de peste cinci decenii, actorul a jucat în zeci de filme și piese de teatru.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1957. Doi ani mai târziu, Florin Piersic și-a făcut debutul pe scena Teatrului Național din București, atunci când a jucat în piesa “Discipolul diavolului”.

Au urmat apoi piesele “Tragedia optimistă”, “Oameni și șoareci” și “Orfeu în Infern”. A apărut în numeroase piese la Teatrul Național din Capitală.

A debutat în lumea cinematografiei la doar 21 de ani, atunci când a apărut în filmul “Ciulinii Bărăganului” (1957). Rolurile din filme precum “Neamul Șomăreștilor” și “De-aș fi…Harap-Alb”, ambele din 1965, i-au adus succesul răsunător de care se bucură și astăzi.

În 1967 a primit distincția Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a “pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

La 30 mai 2002 a fost decorat cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

ADVERTISEMENT