News

Ce a făcut Klaus Iohannis la DSP București! „Au fost total depășite, unele sunt depășite și acum”

29.11.2020 | 13:10
Ce a făcut Klaus Iohannis la DSP București! „Au fost total depășite, unele sunt depășite și acum”
Presedintele Klaus Iohannis a mers în vizită la DSP București. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce a făcut Klaus Iohannis la DSP București! Președintele României a mers în vizită la Direcția de Sănătate din Capitală acolo unde a afirmat că au fost şi în unele zone încă mai sunt situaţii în care DSP-urile sunt „depăşite” de numărul mare de solicitări.

De altfel, șeful statului a subliniat în acest context, cât de importantă este activitatea voluntarilor. „Este o muncă extrem de solicitantă şi toţi ne străduim să găsim personal suplimentar, să încurajăm voluntari pentru a face munca DSP-urilor mai eficientă.

ADVERTISEMENT

Evident, au fost şi erori, au fost şi scăpări dar noi, guvernul, autorităţile lucrează permanent pentru a veni în sprijinul şi al DSP-ul şi al celor care suferă de această boală pentru a îmbunătăţi procedurile”, a zis Iohannis.

Ce a făcut Klaus Iohannis la DSP București!

Klaus Iohannis a fost întrebat la finalul vizitei pe care a făcut-o la call-centerul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, care este mesajul său pentru oamenii care au sunat ore sau chiar zile la Direcţiile de Sănătate Publică fără ca cineva să le răspundă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ce are să le transmită celor care au întâmpinat dificultăţi în comunicarea cu aceste instituţii atunci când au avut nevoie de decizii de carantinare.

„Mesajul pentru aceşti oameni este că DSP-urile au fost total depăşite. Deci, la început, şi unele încă sunt acum, sunt total depăşiţi, au număr insuficient de personal şi de aceea apreciez foarte, foarte mult această activitate care este o activitate voluntară şi vine să completeze practic munca DSP-ului.

Este o muncă extrem de solicitantă şi toţi ne străduim să găsim personal suplimentar, să încurajăm voluntari pentru a face munca DSP-urilor mai eficientă.

ADVERTISEMENT

Evident, au fost şi erori, au fost şi scăpări dar noi, guvernul, autorităţile lucrează permanent pentru a veni în sprijinul şi al DSP-ul şi al celor care suferă de această boală pentru a îmbunătăţi procedurile”, a mai spus Iohannis.

Întrebat dacă are informaţia conform căreia voluntarii au fost testaţi înainte de vizita sa la DSP Bucureşti, preşedintele a răspuns că a fost o acţiune voluntară.

„Am înţeles şi eu că a fost o acţiune de testare voluntară, mulţi s-au testat şi mi se pare un, lucru foarte bun. Cum este o activitate voluntară ceea ce fac ei, cred că dacă li se pune la dispoziţie o testare tot pe bază voluntară, este un lucru foarte bun, se simt şi ei mai siguri şi pot lucra cu mai mult spor”, a replicat preşedintele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, întrebat în baza cărei definiţii aceştia au fost testaţi, şeful statului a  răspuns că această definiţie poate fi explicată de către directorul DSP.

El a catalogat drept „fake news, o minciună” informaţia conform cărora li s-ar fi spus voluntarilor de la call-center să nu privească în ochii preşedintelui.

„Eu am venit aici să vorbesc cu oamenii despre ce fac ei, să mă uit în ochii lor şi să-mi spună ce probleme au şi cam asta fac peste tot unde merg: mă uit în ochii oamenilor şi îi întreb cu lucrează şi care sunt problemele lor”, a declarat preşedintele.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri