Fotbal intern

Ce a făcut Rapid în Liga a 3-a. Rezultat neașteptat pentru giuleșteni cu Popești-Leordeni

01.09.2018 | 20:49
Ce a facut Rapid in Liga a 3a Rezultat neasteptat pentru giulesteni cu PopestiLeordeni

FC Rapid, echipa antrenată de Constantin Schumacher, a remizat în deplasare cu Popesti-Leordeni, în etapa a doua din Liga a 3-a. 

Ce a făcut Rapid în Liga a 3-a

Giuleștenii au fost nevoiți să alerge după egalare. După 0-0 în prima repriză, ilfovenii au deschis scorul în minutul 60 prin Luca Marin. Rapid a egalat abia în minutul 86 prin Matulevicius, din penalty. În urma acestui rezultat de 1-1, echipa din Giulești a acumulat patru puncte, fiind la egalitate cu liderul seriei CS Afumați.

Giuleştenii au evoluat în formula: Ciuculescu – Ionuţ Voicu, Iacob, Neacşu, Lădaru – Dovleac, Jorza, Maftei, Goge – Vlada, Matulevicius.

Etapa viitoare, Rapid evoluează pe teren propriu cu Delta Dobrogea Tulcea, ultima clasată din Serie a 2-a, cu un golaveraj 0-6 după două etape.

Victorie cu emoții în prima etapă

În prima rundă din Liga a 3-a, giuleștenii au reușit să învingă greu pe Progresul Spartac, scor 2-1. De remarcat că oaspeții s-au luptat sezonul trecut pentru promovarea în eșalonul secund cu Farul Constanța. Rapidiștii au dominat fără doar și poate prima repriză, dar nu și-au creat mari ocazii de gol.  Ba chiar, Progresul Spartac a fost cea care a deschis scorul în minutul 38 prin Mircea Donca, după un șut superb de la 40 de metri. Constantin Schumacher nu a mai așteptat și l-a trimis în teren și pe Matuleviciusc are a reușit să egaleze cu 9 minute înainte de final, după ce a driblat doi adversari. În al doilea minut al prelungirilor, Jorza a adus cele trei puncte în tabăra rapidiștilor cu un șut cu latul de la 10 metri, după o fază realizată de Matulevicius.

Fanii giuleșteni au primit și o veste bună

Giuleștenii pot folosi în mod oficial denumirea Rapid București. Echipa lui Constantin Schumacher și-a recăpătat și numele.  Începând de acum două săptămâni, giuleștenii pot să folosească fără absolut nicio problemă denumirea de “Rapid” București. Mai mult de atât, decizia Comitetului de Urgență este una definitivă, fără drept de apel, astfel că giuleștenii se vor întoarce la titulatura sub care a scris istorie în fotbalul românesc.

Rapid a promovat în precedentul sezon din Liga a 4-a, după ce s-a duelat până în ultimul meci cu CSA Steaua. Giuleștenii au reușit să-și învingă rivalii atât în campionat, cât și în Cupa României. În acest moment, FC Rapid se află în turul IV al Cupei României, după ce și-a învins trei adversare fără mari emoții: pe Bragadiru, Alexandria și  Viitorul Domnești. Echipa lui Schumacher nu și-a aflat deocamdată rivala din turul IV.

Tags: