Life

Ce a făcut Regina Elisabeta lângă sicriul soțului ei, când camerele de filmat au fost oprite. Moment emoționant

18.04.2021 | 13:26
Ce a facut Regina Elisabeta langa sicriul sotului ei cand camerele de filmat au fost oprite Moment emotionant
Ce a făcut Regina Elisabeta lângă sicriul soțului ei, când camerele de filmat au fost oprite. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a și ceilalți membri ai familiei regale și-au luat adio de la Prințul Philip, care a fost condus pe ultimul drum în după-amiaza zilei de sâmbătă. Ducele de Edinburgh a fost omagiat printr-o ceremonie restrânsă din cauza restricțiilor impuse de pandemie. 

Slujba de înmormântare a fost transmisă în direct la TV, dar și pe YouTube, însă familia regală a avut un moment de intimitate pentru a-și lua la revedere de la soțul suveranei, decedat la vârsta de 99 de ani.

ADVERTISEMENT

Astfel, momentul în care membrii familiei și-au luat un ultim „rămas-bun” de la Prințul Philip nu a mai apărut pe camerele de filmat.

Ce a făcut Regina Elisabeta lângă sicriul soțului ei, când camerele de filmat au fost oprite

Ziua de sâmbătă a fost una extrem de tristă pentru Regina Elisabeta și membrii familiei regale, care l-au condus pe Prințul Philip pe ultimul drum. Ducele de Edinburgh a avut parte de o ceremonie restrânsă la Capela Saint George de la Castelul Windsor, unde 30 de persoane au păstrat distanța și au purtat măști de protecție.

ADVERTISEMENT

Slujba de înmormântare a fost transmisă LIVE la TV și în mediul online, astfel că toată lumea a avut ocazia să-și ia adio de la regretatul duce.

Momentul în care membrii familiei regale și-au luat pentru ultima dată „la revedere” de cel care i-a fost soț reginei timp de 73 de ani nu a fost transmis pe cameră. După ce sicriul a fost coborât în criptă, camerele nu au mai filmat, așa că fiecare membru al familiei a avut ocazia să aibă un ultim moment de intimitate cu Ducele de Edinburgh.

ADVERTISEMENT

Îndurerată și cu capul plecat, Regina Elisabeta a II-a a stat singură în separeu în timpul slujbei, respectând regulile sanitare de protecție împotriva COVID-19. Astfel, suverana a avut ocazia să petreacă un ultim moment de intimitate lângă sicriul celui care i-a fost alături mai bine de șapte decenii.

În mod normal, mișcarea sicriului plasat în cavoul de sub podeaua Capeilei Saint George are loc în privat, departe de camere, însă de data aceasta s-a făcut o excepție. Posturile BBC și Sky News au difuzat și acest moment, în premieră.

ADVERTISEMENT

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Prințului Philip a fost coborât în Cavoul Regal, acolo unde va rămâne până la decesul Reginei. După aceea, cei doi soți vor fi înhumați la Capela Memorială a Regelui George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT