News

Ce a găsit o româncă în curtea unei case. „Vinde-i lui Dinescu pentru emisiunea de duminică”

Ce a găsit o româncă în curtea unei case în care locuiește. Femeia a solicitat sfaturi de la oameni pentru a încerca să scape de invadatorii care îi dau târcoale în mod constant
07.05.2022 | 16:26
Ce a gasit o romanca in curtea unei case Vindei lui Dinescu pentru emisiunea de duminica
Ce a găsit o româncă în curtea casei. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

O femeie din România a găsit în curtea casei în care locuiește câteva sute de melci. Disperată, femeia a umplut două găleți și nu a ezitat o clipă. A solicitat ajutorul pe internet, acolo unde i-a întrebat și pe alți oameni ce are de făcut și cum poate să scape.

Ce a găsit o româncă în curte

Viorica Lungeanu s-a adresat pe un grup unde sunt adunați mai mulți oameni pasionați de grădinărit și și-a spus supărarea, una de care mulți au râs în primă fază.

ADVERTISEMENT

„Cred ca pierdem lupta cu melcii. Avem 25 de metri de gard vecin cu calea ferată. În fiecare dimineață îmi invadează grădina. Asta e recolta de dimineață. Ce credeți că este de făcut?”, a spus aceasta.

Mai mult decât atât, pentru a se face înțeleasă, femeia a postat și câteva imagini cu recolta strânsă într-o singură dimineață. În fotografii se văd câteva sute de melci care au fost adunați în două găleți mari.

ADVERTISEMENT

Culmea, proprietara curții a dat de înțeles că nu ar fi pentru prima oară când s-a trezit cu grădina plină de melci. De remarcat că melcii de grădina cu cochilie și cei limax sunt specii răspândite pe întreg teritoriul țării. Aceștia apar atât în zonele de șes, dar și în partea montană.

Ce mesaje i-au transmis oamenii „fericitei” proprietare

Nu a durat mult până când postarea s-a viralizat și în ultimele zile femeia a primit sute de sfaturi. Nu puține au fost cele care au venit mai degrabă cu idei amuzante.

ADVERTISEMENT

„Alții dau bani grei pe o porție de melci și dumneavoastră va plângeți cu două găleți. Sunt delicioși”, i-a explicat Jenaru Gheorghe. „Vinde-i lui Dinescu pentru emisiunea de duminică”, a punctat și Ion Cristea

Marius Marișescu nu a ezitat o clipă și a solicitat chiar să fie oprit trenul care, cel mai probabil, sperie melcii. „Sunteți bogată, doamnă. Îi duceți la un restaurant franțuzesc. Dacă nu îi iua, măcar rețeta să o dea”, a zis și Victorița Ene.

ADVERTISEMENT

Cum poți scăpa de melcii din grădină

Interesant este că melcii, într-adevăr, sunt printre cei mai mari dăunători din grădină. Există două modalități prin care puteți să scăpați de ei. În primul rând, vorbim despre chimicale. Acestea sunt o soluție pentru grădinile mari, pentru zonele cultivate, dar, evident, sunt toxice.

Pentru curți, în mod evident, trebuie să vă concentrați pe prevenție. Tunderea ierbii, îndepărtarea zonelor unde apa băltește și a grămezilor de compost reprezintă pași corecți. De asemenea, realizarea unor bariere din materiale țepoase, organice sau anorganice. Cele mai bune sunt rumegușul, cojile de ouă și de nuci, dar si nisipul.

ADVERTISEMENT
Tags: