Life

Ce a găsit un bărbat care își renova bucătăria: “Am știut mereu că e o zonă ciudată pe perete”

Descoperirea făcută de un bărbat care își renova bucătăria. Nu s-ar fi așteptat să găsească așa cea în peretele propriei locuințe.
19.03.2023 | 16:45
Ce a gasit un barbat care isi renova bucataria Am stiut mereu ca e o zona ciudata pe perete
Descoperirea unui bărbat în timp ce își făcea bucătăria. Sursa foto: Freepik/ededchechine
ADVERTISEMENT

În timp ce își renova bucătăria, un bărbat a făcut o descoperire neașteptată, care a uimit pe toată lumea. Zona în care locuiește acesta are o importantă semnificație istorică, la fel și propria sa casă.

Descoperirea făcută de un bărbat în timp ce își renova bucătăria

Medicul își renova bucătăria, însă ce a descoperit cu această ocazie a fost ceva la care nimeni nu s-ar aștepta. Luke Budworth avea în casă niște tablouri vechi se secole, însă nu a știut de existența acestora până nu s-a apucat de reamenajarea locuinței.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre niște picturi vechi de aproape 400 de ani de “importanță națională”. Cei care au descoperit tablourile au fost instalatorii veniți în bucătărie. Se crede că picturile datează din 1660 în casa bărbatului, aflată în Micklegate, York, North Yorks din Marea Britanie.

Prima bucată din tablou a fost descoperită în bucătăria medicului la finalul anului trecut. De atunci s-au descoperit mai multe bucăți de tablou, acestea fiind găsite lipite cu scânduri sub tavan pe ambele părți ale coșului de fum.

ADVERTISEMENT

Potrivit experților, peretele pe care sunt pictate scenele ar putea fi mai vechi decât clădirile de pe ambele părți. Picturile ar putea fi de importanță națională și oferă informații despre istoria străzilor istorice, după cum transmite Historic England.

“Primii oameni care au găsit-o inițial au fost instalatorii de bucătărie care au văzut-o sub dulapul meu din bucătărie. Când au găsit-o, știu că era o bucată de lemn paralelă pe cealaltă parte a coșului de fum care putea avea același lucru.

ADVERTISEMENT

Nu m-am gândit la așa ceva până acum, credeam că sunt țevi în spatele ei. Am știut mereu că e o zonă ciudată pe perete, dar am crezut doar că apartamentul este foarte ciudat”, a declarat Dr. Luke Budworth, cercetător medical la Universitatea din Leeds, potrivit Mirror.

Ce semnifică picturile descoperite în perete

După această descoperire, medicul a fost foarte entuziasmat și a început să caute singur restul picturilor, despre care se estimează că ar fi din perioada Războiului Civil. Pictura prezintă scene dintr-o carte din 1635, intitulată “Emblems”, a poetului Francis Quarles.

ADVERTISEMENT

“Este o nebunie să te gândești că a fost aici înainte de lucruri precum marele incendiu din Londra și alte lucruri de genul acesta”, a mai spus medicul din Marea Britanie.

Luke s-a mutat în York în octombrie 2020. Bărbatul recunoaște că a fost atras de această zonă datorită semnificației istorice pe care o are. Bărbatul speră să obțină finanțare pentru lucrări de conservare a picturii. Totodată, acesta speră ca aceste picturi să fie de ajutor la descoperirea mai multor informații despre istoria socială a zonei.

“Una dintre principalele atracții ale locuirii mele în York a fost faptul că este atât de istoric. Acum, să știu că istoria nu se află doar în exterior, ci și în interiorul apartamentului meu este uimitor”, a mai spus medicul.

ADVERTISEMENT