A sunat imediat la 112, iar polițiștii s-au autosesizat pentru a trage mai multe concluzii. Asta, după ce bărbatul a transmis că a descoperit un schelet uman în această fântână, fără să știe despre cine este vorba.
Specialiștii vor să stabilească cauza și data decesului persoanei în cauză, însă momentan nu nimeni nu știe ce s-a întâmplat. Cert e că polițiștii vor trata acest caz cu mare seriozitate, iar cercetările vor continua cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.
“Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în timp ce o persoană efectua lucrări de mentenanţă la o fântână din localitatea Alexandru cel Bun, ar fi identificat un schelet uman“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, conform Observatornews.ro.
În urmă cu nici 24 de ore, o descoperire și mai șocantă era făcută în Vaslui. De data aceasta, arheologii scoteau la iveală nu un schelet, ci 260, chiar pe șantierul unde urmează să se construiască un nou spital municipal în Vaslui.
Oamenii de știință cred că au de-a face cu un cimitir, deși inițial se lua în considerare scenariul unei gropi comune. Specialiștii Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui au oferit mai multe detalii.
”Au fost efectuate săpături şi până la sfârşitul descărcării arheologice s-au adunat până în 270 de schelete umane. S-au făcut prelevări, au fost etichetate şi transmise la Iaşi pentru determinări. Este vorba despre un fost cimitir cu mai multe nivele de înhumare”, a declarat Ramona Mocanu, directorul Muzeului Judeţean “Ştefan cel Mare” Vaslui.
Arheologii au găsit, de asemenea, mai multe obiecte interesante care vor fi prezentate în cadrul Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice “Acta Moldaviae Meridionalis”, care va avea loc la finele lunii septembrie. Lucrările la spital au fost reluate, între timp, iar rămășițele de acolo au fost duse spre bună păstrare la muzeu.
În urmă cu mai multe zile, un alt schelet era descoperit în Moldova. Aici vorbim despre mormântul unui copil din epoca bronzului, în comuna Dobrovăț. Aici, arheologii au scos la iveală rămășițele copilului, care ar fi acolo de peste 2800 de ani, din secolul 8 înainte de Hristos. La această descoperire mare au participat inclusiv cercetători chinezi.
”Copilul a fost descoperit într-o groapă, în așezare, l-am datat după niște materiale însoțitoare, resturi ceramice aparținând culturii Cozia – Saharna, și așa s-a făcut această datare de secolele IX-VIII înainte de Hristos.
Acest copil depășește granița Culturii Cucuteni”, a declarat Lăcrămioara Stratulat, director adjunct la Complexul Naţional Muzeal Moldova. Astfel de descoperiri pot să fie cu adevărat fascinante, dacă rămășițele datează de mii de ani. Dacă sunt recente, atunci este caz pentru criminaliști.