News

Ce a găsit un bărbat din Sălaj în porcul tăiat de Crăciun. Nici medicii veterinari nu au mai vazut aşa ceva

02.01.2021 | 23:44
Ce a gasit un barbat din Salaj in porcul taiat de Craciun Nici medicii veterinari nu au mai vazut asa ceva
ADVERTISEMENT

Un porc cu 14 rinichi, sacrificat într-o gospodărie din Sălaj, a uimit lumea medicală din Sălaj.

Medicii veterinari n-au mai văzut așa ceva în viața lor. La fel ca la oameni, porcul trebuia să aibă doi rinichi, însă i-a șocat pe veterinari.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care a sacrificat porcul într-o gospodărie din Sălaj a apelat la ajutorul presei pentru a ajunge la Direcția Sanitar Veterinară.

Un porc cu 14 rinichi, sacrificat în Sălaj

Cu 14 rinichi scoși din animal, bărbatul crede că a fost bătut un record demn de Cartea Recordurilor.

ADVERTISEMENT

Porcul ajunsese la maturitate, având peste 150 de kilograme, și a fost sacrificat în comuna Băbeni din Sălaj. Cel care a tăiat porcul are o experiență de 30 de ani în sacrificat astfel de animale și nu a mai văzut niciodată 14 rinichi într-o guițătoare.

Extrem de interesant, rinichii sunt mult mai mici decât un rinichi normal. De altfel, adunați împreună fac cât un rinichi clasic.

ADVERTISEMENT

Cu toate că au fost tentați să fiarbă rinichii, proprietarii porcului și-au dat seama că această descoperire ar putea fi importantă pentru lumea științei și i-au pus la gheață.

Detectivuldepresasoc.ro a apelat la Direcția Sanitar Veterinară Maramureș și au ajuns la doctorul Marius Sima și Corina Dragoș.

ADVERTISEMENT

„Rinichii primiţi prezintă modificări ale formei şi ale culorii. La un rinichi normal, la secţiune, se observă o delimitare a zonei corticale de zona medulară. Se pun în evidenţă piramidele şi bazinetul renal. La probele primite, nu observăm acea delimitare a zonei corticale de zona medulară, nici piramidele renale nu se văd. Este un rinichi afuncţional. Am făcut secţionări la toţi lobii la unul din rinichii primiţi şi nu se observă structura de bază a unui rinichi obişnuit“, a explicat Corina Dragoş de la DSV Maramureş, conform Antena 3.

În mod clar este o modificare congenitală, animalul s-a născut cu aceşti rinichi multipli. Rămâne de discutat care esta cauza apariţiei acestor rinichi multipli. Animalul a ajuns la greutatea de 150 de kilograme, fără a manifesta simptom de boală. Este clar că cel puţin unul dintre rinichi a fost funcţional, permiţând desfăşurarea vieţii în mod normal, fără probleme.

Este o anomalie genetică, la care se pot suprapune alţi factori la care animalul a fost supus. Vom face o anchetă să vedem de unde provine animalul, dacă fraţii lui au mai prezentat anomalii şi dacă această anomalie a fost transmisă genetic descendenţilor”, a adăugat și Marius Sima, purtărtor de cuvânt al DSV Maramureş.

ADVERTISEMENT