News

Ce a găsit un bărbat din Timiș plecat în străinătate, care și-a închiriat casa unei familii cu doi copii. E ireal ce se afla în locuința lui. Video

Un timișean, care fusese plecat în străinătate, a avut parte de un șoc la revenirea în țară. În casa sa se aflau 30 de persoane din Irak și Siria
03.06.2023 | 11:13
Ce a gasit un barbat din Timis plecat in strainatate care sia inchiriat casa unei familii cu doi copii E ireal ce se afla in locuinta lui Video
Cazul a fost preluat de către Poliția de Frontieră Sursa foto: Facebook Poliția de Frontiră Română
ADVERTISEMENT

Migranți în Timiș. Un bărbat își închiriase casa din Moșnița Nouă unei familii de cetățeni străini cu doi copii. Timișeanul a plecat din țară și la întoarcere a avut surpriza să constate că în imobil se aflau nu mai puțin de 30 de persoane din Irak și Siria.

Migranți ilegali în Timiș

Bărbatul a revenit în țară joi, 1 iunie, iar când a văzut câte persoane se aflau în locuința sa a sunat la 112. Cazul a fost preluat de polițiștii de frontieră care au găsit în casa din Timiș zeci de migranți ilegali din Irak și Siria. Cetățenii străini au fost predați celor de la centrul pentru solicitanții de azil.

ADVERTISEMENT

”În data de 01.06.2023, în jurul orei 12.00, in urma unui apel pe numărul unic 112, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara s-au deplasat la o locație de le raza localității Moșnița Noua, Jud. Timiș, unde au identificat 30 de persoane străine care nu își justificau prezența la adresă.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceștia sunt cetățeni din Irak și Siria, cu vârste cuprinse între 21 și 38 de ani. După finalizarea tuturor verificărilor, persoanele au fost predate la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara”, transmit polițiștii de frontieră, citați de publicația locală Pressalert.ro. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

ADVERTISEMENT

Peste 3.000 de migranți au vrut să treacă ilegal frontiera în primele trei luni din 2023

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, peste 3.000 de migranţi au vrut să treacă graniţa ilegal în primele trei luni ale anului în curs. Poliţiştii de frontieră au depistat 3.289 de cetăţeni străini, migranţi, care au încercat să treacă frontiera de stat în scop de migraţie ilegală, din care 443 pe sensul de intrare în ţară şi 2.846 pe sensul de ieşire.

”Mare parte dintre ei au acţionat organizaţi în grupuri de migranţi, cu sprijinul unor traficanţi, fiind descoperite şi reţinute 186 călăuze/transportatori, implicaţi în traficul de migranţi.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte naţionalitatea persoanelor depistate în tentativă de trecere ilegală a frontierei, se constată că cei mai mulţi cetăţeni provin din următoarele ţări: Bangladesh, Siria, Pakistan, Nepal, India, Egipt, Maroc şi Turcia”, se arată în comunicatul citat de HotNews.

Cele mai multe cazuri de migrație ilegală au fost constatate la granița cu Ungaria, în vreme ce la frontiera cu Serbia a scăzut cu 92% numărul de migranţi, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

ADVERTISEMENT

”Ca urmare a unor măsuri dispuse pe linia de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, la frontiera cu Serbia, se constată o scădere cu 92% a numărului de persoane depistate în migraţie ilegală.

De asemenea, în urma dispunerii de măsuri în vederea închiderii direcţiilor de deplasare ale migranţilor la frontiera cu Serbia, în perioada analizată s-a reuşit prevenirea intrării în ţară a 379 persoane, cu peste 93% mai puţin comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În continuare cele mai multe cazuri de migraţie ilegală au fost constatate la frontiera cu Ungaria, cel mai utilizat mod de încercare de intrare/ieşire ilegală în/din România a fost trecerea/tentativa de trecere ilegală prin ascunderea în mijloace de transport, aproximativ 59% dintre migranţi recurgând la această metodă”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

ADVERTISEMENT