News

Ce a găsit un călător într-un tren al CFR-ului. Imaginile care ne întorc în secolul trecut. „Ca să nu faci hepatită, trebuie să fii uns cu toate alifiile”

Condițiile de călătorie cu trenul l-au nemulțumit pe un bărbat. Acesta a surprins mai multe imagini, în care se vede multă mizierie, dar și oameni fumând.
18.06.2022 | 15:25
Ce a gasit un calator intrun tren al CFRului Imaginile care ne intorc in secolul trecut Ca sa nu faci hepatita trebuie sa fii uns cu toate alifiile
Condițiile în care se circulă cu un tren CFR Călători. Sursa foto: Ziar de Cluj
ADVERTISEMENT

Imagini revoltătoare au fost surprinse de un călător într-un tren. Oamenii sunt transportați în condiții deloc favorabile: multă mizerie și fum de țigară.

Condiții de transport mizere într-un tren al CFR Călători

Totul a fost făcut public de un bărbat care s-a deplasat cu trenul pe traseul Teiuș – Câmpia Turzii – Cluj-Napoca, în care zilnic se urcă navetiști.

ADVERTISEMENT

Unul dintre ei a îndrăznit să-și ia cu el o sticlă cu bere, pe care a și desfăcut-o în interior. Mai târziu, acesta și-a aprins și o țigară, spre revolta călătorului care a dezvăluit întreaga situație.

”Un ”personal” jegos, care duce navetiștii colectați dimineață de pe traseul Teiuș – Câmpia Turzii – Cluj-Napoca înapoi către case, e mai ceva ca un birt.

ADVERTISEMENT

“Se bea ca-n gară” e o expresie depășită. Se bea și se fumează ca-n tren. Unde, ca să nu faci hepatită, trebuie să fii uns cu toate alifiile.

CFR Călători, îmi plătesc cu greață biletul! O să vă îngroape companiile private. Același preț, condiții mult peste ale voastre”, a spus un călător cu trenul Teiuș – Câmpia Turzii – Cluj-Napoca și care a trimis imaginile către presa locală, Ziar de Cluj.

ADVERTISEMENT

Se majorează biletele la tren

Chiar dacă multe trenuri nu au condiții de transport favorabile, CFR Călători va dubla prețul unui bilet cu 20%. Măsura se va aplica de la 1 iulie.

De 9 ani prețurile biletelor CFR Călători nu au mai fost modificate, a anunțat în luna mai, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT

”O majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preț. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condițiile în care prețurile la carburanți și energie electrică au crescut constant!”, a spus Sorin Grindeanu într-o conferință de presă.

Tot atunci, Sorin Grindeanu dădea de înțele că la CFR Călători vor fi condiții mai bune, prin investiții cu bani din PNRR.

”Suntem conștienți de necesitatea unor investiții continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanțărilor prin PNRR.

Voi urmări îndeaproape implementarea proiectelor pentru modernizarea  materialului rulant și pentru achiziția de material nou (…)

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a semnat astăzi un contract pentru achiziția a 20 rame electrice de lung parcurs și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani. Valoarea contractului de bază este de aproximativ 263 milioane de euro, fără TVA”, spunea Grindeanu.

ADVERTISEMENT