News

Ce a găsit un român plecat într-o drumeţie pe munte! Motivul incredibil pentru care s-au revoltat oamenii

Ce a găsit un român plecat într-o drumeţie pe munte și motivul incredibil pentru care s-au revoltat mai mulți oameni
23.08.2021 | 18:14
Ce a gasit un roman plecat intro drumetie pe munte Motivul incredibil pentru care sau revoltat oamenii
Imagini realizate în stațiunile de pe Valea Prahovei, pe traseele turistice. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Apropierea toamnei schimbă preferințele oamenilor și concediile la mare au fost înlocuite cu drumețiile pe munte. Astfel, așa cum era de așteptat, Valea Prahovei a devenit ținta turiștilor la final de săptămână. Stațiunile Sinaia, Bușteni, Azuga sau Predeal au fost luate cu asalt și, foarte important, prețurile la cazare au crescut simțitor în ultima perioadă.

Concret, în acest moment, există hoteluri care pun camere la dispoziția oamenilor în schimbul a peste o sută de euro. Amatorii de munte găsesc și cazări mai ieftine, dar trebuie să țină cont de faptul că acestea nu se vor afla chiar în centru sau în proximitatea obiectivelor de interes.

ADVERTISEMENT

Ce a găsit un bărbat plecat într-o drumeţie pe munte!

Cei care urcă pe munte au și alte supărări – aceștia au tras un semnal de alarmă pe o rețea de socializare, mai exact pe pagina Orașului Bușteni, acolo unde au postat mai multe imagini cu gunoaiele pe care le-au găsit în pădure și la înălțimi serioase.

„Felicitări turiștilor”, au notat administratorii paginii în dreptul unei imagini care prezenta poteca unui traseu turistic, dar și un pom înconjurat de gunoaie. Printre resturile menajere de care oamenii s-au descotorosit se observă doze și cutii de bere, sticle de suc, pahare de cafea și o mulțime de pungi de plastic.

ADVERTISEMENT

Postarea a strâns câteva sute de reacții și distribuiri, dar, culmea, nu toată lumea a fost de acord cu ea. Au existat voci care s-au plâns că pe traseele turistice nu există coșuri de gunoi. „Turistul nu poate pleca cu gunoiul în buzunar, trebuie să existe coșuri de gunoi, dar acestea erau pline pe străzile Bușteniului …urât”, a transmis Mitică Vasile.

Nu a fost singurul care a mers pe această idee. „Chiar nu vreau să deranjez pe nimeni, dar în alte țări mai găsești un coș de gunoi pe un traseu amenajat sau găsești trasee amenajate cu loc de odihnă, cu loc de campat chiar și o vatră de foc, dar Orașul Bușteni nu pare să vrea să evolueze”, a zis și Mihai Ilie.

ADVERTISEMENT

De ce s-au revoltat turiștii care merg pe munte

Oamenii spun că măcar la ieșirea din pădure ar putea fi amenajate coșuri de gunoi. „Nu există niciun coș, iar sus sunt full. Sunt oameni care nu înțeleg logic, își cară sticle și bidoane cu suc pline, dar la vale le aruncă pe unde nimeresc”, a adăugat și Andreea Staicu.

Localnicii și pasionații care merg des pe munte i-au contrazis serios și le-au transmis că se află într-o mare eroare. „Poza asta este făcută în pădure pe drumul spre mănăstire. E clar că nu se pot pune coșuri de gunoi în pădure pentru că ar atrage urșii. Chiar nu puteți să păstrați gunoiul până la cel mai apropiat coș de gunoi?”, au explicat administratorii paginii.

ADVERTISEMENT

„Este mult până înveți că ce este frumos trebuie păstrat. Unii oameni nu au respect nici pentru ei, dar pentru natură. Păcat că avem frumusețuri naturale și nu le apreciem”, a spus Georgescu Dumitru.

„Mulți vor zice că nu există coșuri de gunoi. Există saci de gunoi pe care îi poți lua la tine”, a subliniat și Marius Gughea. „Ăsta este adevărul. Oamenii se comportă așa cum trăiesc de zi cu zi . Sigur asa au fost crescuți , fără responsabilități, cu nesimțire”, atacat și Elena Voineagu.

Constanța Enulescu a ținut să tragă și ea un semnal de alarmă și a explicat că traseul este unul accesibil tuturor. „Acesta este drumul spre mănăstirea Caraiman. Rușine celor care merg acolo și în loc să fie mai curați și să respecte locul sunt mai impuțiți și nu respectă curățenia, natura și pe ceilalți turiști”.

Ce spun localnicii despre pubelele cu gunoi din Bușteni

FANATIK a scris AICI despre felul în care autoritățile au gândit problema pubelelor în Bușteni. De altfel, localnicii s-au plâns nu o dată de situație. Pe aceeași pagină a orașului, un bărbat a pozat felul în care arată pădurea după ce urșii au răscolit printre resturile menajere.

“Tomberoanele puse pe Erou Marin, lângă pârtia Kalinderu, unde se aruncă gunoi menajer, nu știu de ce, pentru că toate casele plătesc gunoiul. Urșii scot gunoiul și-l întind în pădure.

Cum arată pubelele din apropierea pădurii în stațiunea Bușteni. Sursa foto – facebook

Mai stăm mult să ne uităm la mizeria asta, până ne umplem de șobolani sș boli? Cei în drept să desființeze tomberoanele și să curețe zona. Nu știu de ce problemele noastre trebuie să le scriem ascuns și nu pe pagina principală. Rugăm insistent primăria orașului Bușteni să se ocupe urgent de rezolvarea problemelor tuturor cetățenilor!!!”, a notat localnicul.

ADVERTISEMENT