Sport

Ce a mai rămas în sport după coronavirus. Fotbalul, tenisul și baschetul au fost suspendate. Singurele competiții care se mai dispută

12.03.2020 | 17:04
Ce a mai ramas in sport dupa coronavirus Fotbalul tenisul si baschetul au fost suspendate Singurele competitii care se mai disputa
ADVERTISEMENT

Noul tip de coronavirus a produs daune importante în toate sectoarele sociale din întreaga lume, iar sportul nu face excepție. Două dintre cele mai importante competiții fotbalistice din Europa, La Liga și Serie A, au fost suspendate, același lucru care s-a întâmplat și cu Liga 1 din România și cu turneul de tenis de la Miami, iar efectele epidemiei ar putea anula și alte competiții în următoarea perioadă, Premier League fiind în pericol.

Sportul mondial, sărăcit de coronavirus

Sportul mondial a primit lovituri puternice din partea coronavirusului, iar efectele se vor vedea cel mai bine în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

După ce campionatele de fotbal din Italia, Spania, Olanda, Portugalia și România au fost suspendate, același lucru care s-a întâmplat și cu NBA și Euroliga de baschet, iar turneul de tenis de la Miami, unul dintre cele mai importante din circuit, a fost amânat, competițiile importante care se vor juca în perioada următoare sunt puține.

După ziua de joi, când se vor disputa șase meciuri din optimile Europa League, în week-end sunt programate etapele din primele ligi de fotbal ale Germaniei și Franței, jocuri care se vor disputa fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Situația stă ceva mai bine în handbal, unde în acest week-end se vor juca meciurile din Liga Națională masculină și din Cupa României la feminin, toate fără suporteri în tribune. Mai puțin afectată de pandemie a fost și Formula 1, care propune în următoarele zile Marele Premiu din Australia, fără echipa McLaren Honda, care a decis să nu participe din cauza coronavirusului.

În tenis, singurele jocuri ce se vor disputa în următoarele zile sunt cele din turneele ITF și Challenger, competiția de la Miami fiind anulată după ce în Florinda s-a declanșat stare de alertă. Mai mult, oficialii ATP au transmis că toate turneele programate în următoarele șase săptămâni vor fi anulate.

ADVERTISEMENT

Incertitudinea din Premier League

Oficialii Premier League au anunțat clar că nu se ia în considerare ca meciurile din următoarele etape să se joace fără spectatori, iar o eventuală suspendare nici nu a fost adusă în discuție, dar situația s-ar putea schimba după întâmplările din ultimele zile.

Miercuri, Arsenal a anunțat oficial că jucătorii vor intra în autoizolare timp de 14 zile după ce au intrat în contact cu Evangelor Marinakis, patronul lui Olympiakos, la finalul partidei din Europa League.

ADVERTISEMENT

A doua zi, Leicester, prin vocea managerului Brendon Rodgers, a transmis că trei dintre fotbaliștii legitimați la club au prezentat simptome de coronavirus și au intrat în carantină.

În acest context, șansele ca Premier League să fie suspendat au crescut considerabil, însă până în acest moment forul conducător din Anglia nu a oferit nicio reacție.

ADVERTISEMENT
Tags: