Sport

Ce a motivat-o pe Rapid să îi „demoleze” pe puștii lui Gaz Metan. Adrian Mutu: „Trebuie respectat publicul și tricoul pe care îl îmbraci”

Rapid a făcut scorul campionatului cu Gaz Metan Mediaș. Adrian Mutu a explicat de ce fotbaliștii săi nu au avut milă de mai tinerii lor adversari și i-au învins cu 8-0.
18.04.2022 | 23:25
Ce a motivato pe Rapid sa ii demoleze pe pustii lui Gaz Metan Adrian Mutu Trebuie respectat publicul si tricoul pe care il imbraci
Adrian Mutu reactioneaza in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Gaz Metan Medias, contand pentru Play out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Rapid-Giulesti din Bucuresti, luni 18 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Rapid este prima echipă din Casa Pariurilor Liga 1 care s-a salvat matematic de la retrogradare. Nou-promovata a obținut această performanță datorită victoriei cu 8-0 împotriva lui Gaz Metan Mediaș, din etapa a cincea a play-out-ului.

Rapid, fără milă de puștii lui Gaz Metan Mediaș. Motivația lui Adrian Mutu

Rapidiștii i-au distrus definitiv moralul tinerilor fotbaliști de la Gaz Metan. Deși au minus 25 de puncte în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1, liderul play-out-ului s-a impus cu 8-0 și a luat un avans de două puncte față de rivala Sepsi.

ADVERTISEMENT

„Victoria nu e mincinoasă. Era un test de maturitate pentru că trebuia să abordăm cu seriozitate partida și să jucăm 90 de minute ca o echipă adevărată și să nu ținem cont că avem în față o echipă de copii.

Am făcut asta, am trecut testul cu brio și pentru asta sunt bucuros. Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că următorul meci e unul destul de puternic”, a declarat Adrian Mutu, după Rapid – Gaz Metan 8-0, primul meci de Liga 1 arbitrat de o femeie în ultimii zece ani.

ADVERTISEMENT

Rapid e invincibilă cu „Briliantul” pe bancă. De când a venit Mutu, alb-vișiniii au o serie de șase victorii la rând. În următoarea etapă au meci cu Sepsi, ocupanta locului 8. Confruntarea are loc sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 21:00.

„Mă simt bine, nu contează cu cine joc. Pentru mine e important să câștig. Am jucat și cu UTA și cu Botoșani și am demonstrat că nu a fost o întâmplare. Merită felicitați băieții pentru atitudine. E un meci pe care de mâine trebuie să-l uităm și să pregătim partida cu Sepsi”, a adăugat antrenorul nou-promovatei.

ADVERTISEMENT

„Să vadă și ei care e atmosfera. Să muncească și să ducă greul”

Adrian Mutu n-a avut niciun pic de compasiune față de puștii lui Gaz Metan Mediaș. „Briliantul” crede că aceste meciuri de Liga 1 le prind bine, chiar dacă sunt umiliți în aproape fiecare etapă. În ceea ce îi privește pe fotbaliștii săi, aceștia au jucat și pentru cei aproximativ nouă mii de spectatori de pe Giulești.

„E o echipă de copii, fără experiență în Liga 1 și s-a văzut și astăzi. E bine pentru ei, să vadă și ei cum e atmosfera, să muncească și să ducă greul în Liga 1 așa cum își doresc.

ADVERTISEMENT

Merită felicitat publicul. Mereu a fost alături de echipă și în momentele grele. E o bucurie pentru că echipa joacă. A fost și asta o responsabilitate. Trebuia respectat publicul și tricolul pe care îl îmbraci”, a conchis Mutu.

ADVERTISEMENT