Life

Ce a observat o româncă stabilită peste Ocean despre viața americanilor. Comparația cu traiul românilor este ireală. „Igiena e praf, alimentația este praf”

Cum arată, de fapt, viața în Statele Unite ale Americii. Declarațiile uimitoare făcute o româncă stabilită peste Ocean.
14.06.2024 | 14:16
Ce a observat o romanca stabilita peste Ocean despre viata americanilor Comparatia cu traiul romanilor este ireala Igiena e praf alimentatia este praf
Cum arată, de fapt, viața în Statele Unite ale Americii comparativ cu cea din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că America este tărâmul tuturor posibilităților. Cei mai în măsură să facă diverse comparații între România și America sunt cei care au luat contact cu ambele stiluri de viață. Tocmai de aceea, o româncă stabilită de câteva luni în America a decis să vorbească despre acest subiect.

Cum arată viața în America, comparativ cu cei din România. Păreri la cald din partea unei românce stabilite peste Ocean

De-a lungul timpului, mulți români au privit America drept țara unde orice vis devine realitate. Tărâmul tuturor posibilităților a fost pentru unii țara perfectă, unde nimic nu are cum să meargă prost.

ADVERTISEMENT

În Statele Unite ale Americii sunt stabiliți mulți români, iar unii dintre ei au ales să vorbească despre experiența lor. Este și cazul unei tinere care și-a ascultat inima și s-a mutat de dragul soțului în America.

Românca recunoaște că a sesizat pe pielea ei diferențele dintre România și America. Desigur, este vorba și despre șocul cultural cărora nu mulți îi fac față.

ADVERTISEMENT

Tânără a repetat în nenumărate rânduri că în România este mult mai bine decât în America, din mai mult puncte de vedere. Cele mai mari diferențe sunt cele legate de stilul alimentar, dar și de stilul de viață, în general.

”România încă este foarte bine din punct de vedere alimentar și din punct de vedere al multor alte lucruri. Să știți că în România încă mai găsești etichete curate cu ingrediente care nu sunt dăunătoare corpului. În schimb, produsele americane sunt groaznice.”, a început aceasta să povestească.

ADVERTISEMENT

Mutată de 8 luni în America, tânăra este de-a dreptul șocată de ingredientele pe care le conțin unele alimente. Aceasta a povestit cum o pâine i-a rezistat în casă mai mult de o lună, fără să se strice. Ba chiar era la fel de moale și proaspătă.

La capitolul dulce, totul este alarmant. Românca susține că toate produsele dulci conțin un fel de zahăr fals, dăunător pentru organism. Din acest motiv, i-a fost foarte greu să se adapteze la stilul lor alimentar.

ADVERTISEMENT

”Urmează dulciurile și nu doar ele, în general se îndulcesc în America cu ceva numit Consilub, care este un zahar fals și este extrem de dăunător pentru organism. Toate sunt foarte dulci.”

Alimentația și igiena, două capitole la care Statele Unite ale Americii nu stau prea bine

Tânăra a fost șocată și de igiena precară din Statele Unite ale Americii. Aceasta a povestit că la noi în țară, inclusiv fast-food-urile sunt mult mai curate decât unele locuri publice din America.

În concepția ei, americanii nu stau prost doar la capitolul alimentație și igienă. Se pare că nu pun prea mult accent pe educația copiilor în școli, ci preferă să adopte modelul de homeschooling.

”Mulți dintre copiii americani creștini fac școală acasă pentru că nu vor să-și dea copiii la școlile publice. (…) În America, igiena e praf. Am văzut foarte multe restaurante de tip fast food în care este o mizerie oribilă.”

Și, totuși, parcă nu totul este deplorabil în Statele Unite ale Americii. De când locuiește acolo, românca a observat că americanii au voința de a schimba unele lucruri, motivați de preocuparea unui stil de viață sănătos. Pe TikTok, românca a povestit că americanii au început să își cultive propria hrană.

”Vor să își cultive propria hrană, pentru că văd și ei că alimentația din America este praf. Noi avem prieteni de familie care au vacă, au grădină, evită cât se poate să cumpere din magazin”.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”