Life

Ce a pățit o familie de români după ce a plătit un avans de 2000 de euro unui meșter: “Ca să învățați și voi din greșeala noastră”

Întâmplarea prin care a trecut o familie de români după ce a plătit un avans de 2000 de euro unui meșter. Cum a fost păcălită.
22.05.2024 | 10:28
Ce a patit o familie de romani dupa ce a platit un avans de 2000 de euro unui mester Ca sa invatati si voi din greseala noastra
Cum a păcălit un meșter o familie de români după ce a primit un avans de 2000 de euro. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O familie de români a fost păcălită după ce a plătit un avans de 2000 de euro unui meșter. Bărbatul nu a mai realizat lucrarea după ce a intrat în posesia banilor. Întâmplarea a fost relatată în mediul online.

Ce a pățit o familie de români  după ce a plătit unui meșter un avans de 2000 de euro

După ce a plătit în avans lucrările unui meșter local, o familie de români a avut parte de o întâmplare total neplăcută. Bărbatul a fost plătit pentru a finaliza o lucrare, însă a abandonat-o.

ADVERTISEMENT

Membrii familiei au acceptat prețul oferit de meșter pentru lucrarea ce urma să fie realizată. După aceea, bărbatul a început să solicite bani în avans. La un moment dat, suma pe care a ajuns să o aibă doar din avans era una destul de mare.

“Vreau să vă spun pe scurt povestea cu acest meșter ca să învățați și voi din greșeala noastră. L-am chemat la fața locului să oferteze o lucrare mai complexă în construcții.

ADVERTISEMENT

Toate bune și frumoase, am acceptat prețul dat de el, s-a apucat de lucru, apoi a început să tot ceară bani în avans, motivând că asta e situația acum și că nu se va mai întâmpla.

Apoi, iar a cerut cu același pretext și așa la un moment dat a ajuns să aibă o sumă considerabilă în avans, față de lucrările făcute, aproximativ 2000 de euro”, a povestit un român în mediul online, potrivit Știri de Cluj.

ADVERTISEMENT

Meșterul a început să-i șantajeze

La un moment dat, meșterul a început să șantajeze familia și să ceară și mai mulți bani. Înainte de Paște, acesta a abandonat lucrarea, spunând că va munci în altă parte.

Apoi a început șantajul: să îi dăm banii că el nu are să închirieze și că nu vine să lucreze dacă nu-i mai dăm. I-am mai dat câte puțin ca să vină, să nu rămânem cu așa pagubă mare.

ADVERTISEMENT

Înainte de Paști a abandonat lucrarea motivând că lucrează în altă parte că are nevoie mare de bani și vine altă dată la noi (deși avea banii în avans, pentru lucrarea nefăcută)”, a mai spus acesta.

Familia a insistat în continuare și chiar i-ar fi oferit meșterului bani în plus, pentru ca acesta să lucreze. Bărbatul a amânat, însă, lucrarea. Acesta a spus că sunt prea puțini bani, deși el a stabilit prețul pentru lucrare de la bun început.

“Am tot insistat, ne-a tot amânat, învârtit, evident, apoi i-am zis că îi mai dăm și bani extra doar să vină să lucreze, la care ne-a zis să îi dăm în avans acei bani că apoi o să vină. I-am răspuns să vină să lucreze ca să-i dăm banii, nu mai vrem să dăm avans peste avans.

Așa a motivat ‘supărarea’ lui: a zis că el a încheiat pentru că noi nu vrem să-i dăm și mai mulți bani în avans, că oricum e mult de lucru și nu face pe banii ăia.

Vă reamintesc că a fost și a văzut exact despre ce e vorba când a ofertat. El și-a spus prețul, oricum ne-a mai cerut mai mult extra și i-am tot dat și ne-a luat de fraieri”, a mai povestit românul.

Ce imagine le-a trimis meșterul

Bărbatul nu a mai venit să continue lucrarea. Mai mult, acesta a trimis familiei o imagine în care s-a fotografiat cu bani în fundal. Cu toate acestea, la telefon spunea că are nevoie de bani.

Atunci când a trimis imaginea familiei, a spus că nu duce lipsă de bani. Meșterul a mai ținut să precizeze că nu le va da înapoi banii primiți, chiar dacă nu a lucrat.

Membrii familiei păcălite au ținut să avertizeze și alte persoane în legătură cu meșterul respectiv. “Și gogoașa e că la telefon ne zicea că e în groapă și că are nevoie de bani, dar la final ne-a trimis poza de mai sus și ne-a zis că ‘de bani nu duc lipsă, stați liniștiți’, doar că nu nu de dă înapoi ce a luat și nu a lucrat.

Domnul lucrează în Cluj-Napoca, mai mult finisaje interioare. NU dați banii în avans! Poza e reală, eu am pus blur că nu știu dacă se permite să o postez needitată”, a mai spus românul.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”