News

Ce a pățit o familie de români în concediul din Grecia! Gesturi impresionante ale elenilor. „A mai și plătit medicamentele”

Ce a pățit o familie de români în concediul din Grecia, mai exact în stațiunea Nea Moudhania, brațul Kassandra
26.07.2021 | 13:58
Ce a patit o familie de romani in concediul din Grecia Gesturi impresionante ale elenilor A mai si platit medicamentele
ADVERTISEMENT

Era un sejur de poveste pentru o familie de români. Aceștia au ales să-și petreacă mai multe zile pe litoralul elen și să se bucure de tot ce are de oferit o asemenea țară. Doar că, la un moment dat, totul putea lua o altă turnură. A rămas însă o peripeție cu final plăcut și lucrul acesta s-a datorat grecilor care au știut să reacționeze imediat și au dat dovadă de caracter și omenie. Mai exact, aflată în mare, una dintre copile a fost înțepată de o meduză care s-a apropiat foarte mult de mal.

Localnicii spun că acestea și-au părăsit habitatul normal, apele de mare adâncime, din cauza unor seisme înregistrate în ultima perioadă. Într-o clipă de neatenție, fata a atins meduza și a început să țipe de durere.

ADVERTISEMENT

Ce au pățit mai mulți români în concediul din Grecia!

Culmea, un domn aflat la o tavernă din apropiere a venit imediat la familia de români să vadă ce anume s-a petrecut. Mai mult decât atât, acesta s-a oferit să-i conducă spre cea mai apropiată unitate medicală.

Cum doctorul la care aveau nevoie să meargă îi era prieten foarte bun grecului, acesta a reușit să ajungă într-un timp scurt cunoscând mai multe scurtături. „Hai că nu puteam să finalizăm vacanța fără o peripeție.

ADVERTISEMENT

Din cauza unor seisme la mare adâncime (zic localnicii), meduzele au venit la mal. Una s-a lipit de Ily. Așa durere… Vai! Nu vă imaginați ce clipe a trăit sărăcuța. Din fericire, un domn cu uniformă de la bistroul amenajat pe plajă a venit imediat și s-a oferit să ne ducă la cel mai apropiat spital.

Am acceptat instant și ne-am urcat – eu, sora mea și nepoata – în mașina lui. Doctorul îi era prieten, știa tot circuitul. Tratamentul a fost gata în câteva minute, iar durerea lui Ily a devenit suportabilă. Ne-a dus la farmacie și a plătit și medicamentele, noi plecasem în prosoape.

ADVERTISEMENT

După ce ne-am liniștit am aflat că il cheamă Stefanos (foto) și că e chiar patronul bistroului de pe plajă. Nu știu cum să-i mulțumesc altfel… Am puține cuvinte pentru că încă îmi reglez pulsul.

Fata e bine! Pleacă acasă cu un “tatuaj”, cu un tricou și o șapcă de la Diamond și cu un exemplu de OM BUN!
Deși ne-am fi descurcat și fără ajutor, faptul că un străin își lasă treburile și-ți vine alături… Asta e Grecia! Credeți-mă, ce e al lor, e al lor”, a notat Sandra Luca pe o rețea de socializare

ADVERTISEMENT

Ce gest impresionant au făcut grecii după ce au auzit de pățania românilor

Povestea este departe de sfârșit. Astfel, pe lângă gestul de nota 10 al grecului, gest aplaudat la scenă deschisă de toată lumea, localnicii au ținut să-și arate și ei aprecierea față de români și de turiștii care le vizitează țara.

La doar câteva ore, elenii au luat o altă decizie – au venit să adune meduzele din apă pentru ca oamenii prezenți în Nea Moudania, stațiune situată pe brațul Kassandra, să se poată bucura în continuare liniștiți de concediul lor.

„Ce tare!!! De la o postare s-a născut o comunitate! Ieri, după ce Ily a fost înțepată de o meduză și am fost ajutați de un localnic, mai mulți greci din Nea Moudania au venit în zorii zilei să adune meduzele din apă!!!

Povestea gestului frumos făcut de Stefanos, patronul bistroului de pe plajă, a ajuns și pe forumurile locale și… Iată! Au întrebat cum se simte Ily și pentru că știu că zona e frecventată de foarte mulți copii, au decis să dea o mână de ajutor!

Au curățat cât au putut și înțeleg că toți turiștii veniți pe bucata aceasta de plajă au fost informați de posibilul pericol. De la o simplă postare pe Facebook… Wow!
Știu că am început cu “de la o postare s-a născut o comunitate”, însă e clar că la greci simțul civic e înnăscut. JOS PALARIA!

PS: Grecii au fost uluiți să vadă aprecierile românilor care au lăsat comentarii la postarea inițială. Am crescut și noi în ochii lor, să știți!”, a mai scris Sandra Luca pe Facebook.

Grecii, impresionați de turiștii români

De altfel, în acest sezon, elenii s-au arătat nu o dată impresionați de comportamentul turiștilor români. FANATIK a scris AICI despre felul în care sunt văzuți conaționalii în Grecia. Managerul unui hotel a ținut să și exemplifice și a transmis că există o diferență clară în felul în care arată camerele românilor și ale celorlalți turiști.

De asemenea, în urma unei neînțelegeri care a avut la bază regulile împotriva coronavirusului, un proprietar de hotel a ținut să-i facă un cadou unui român nemulțumit. Întreaga poveste o găsești AICI

ADVERTISEMENT