News

Ce a pățit o româncă după ce și-a cumpărat un apartament într-un complex nou. Nu i-a venit să creadă prin ce trece: „Este legal? Ce pot face?”

O româncă și-a cumpărat un apartament într-un complex nou, însă imediat a avut parte de o surpriză neplăcută. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat.
18.06.2023 | 20:31
Ce a patit o romanca dupa ce sia cumparat un apartament intrun complex nou Nu ia venit sa creada prin ce trece Este legal Ce pot face
Prin ce a trecut o româncă după ce și-a cumpărat un apartament într-un complex nou. Sursa foto (ilustrativ): 123rf.com
ADVERTISEMENT

Șocul trăit de o româncă după ce și-a cumpărat un apartament într-un complex nou. Aceasta și-a expus povestea în online și a cerut un sprijin de specialitate după ceea ce a pățit.

Prin ce a trecut o româncă după ce și-a cumpărat un apartament într-un complex nou. ”Este legal? Ce pot face?”

Achiziția unui imobil într-o clădire nouă nu vine doar cu avantaje. De acest lucru s-a convins o femeie din Capitală care, în luna martie a acestui an, s-a mutat într-un bloc nou.

ADVERTISEMENT

După cum bine se știe, cei care achiziționează o locuință într-o clădire nouă au opțiunea de a cumpăra și un loc de parcare. Acest lucru nu este o obligație. Cum prețul parcării de foarte multe ori extrem de piperat, mulți nu și-l permit.

Revenind la femeia din București, nici ea nu și-a cumpărat un loc de parcare în noul imobil. Acest lucru i-a creat mari probleme. La mijlocul acestei luni, aceasta s-a trezit că nu are acces în complexul rezidențial nici măcar pentru a căra mobila în locuință.

ADVERTISEMENT

Povestea acesteia apare pe Facebook, pe grupul ”Sfaturi de la avocați”. ”Am achiziționat un apartament într-un bloc nou în luna martie. Nu am achiziționat și o parcare. Ieri (n.r. marți, 13 iunie), când mergeam să duc o parte din mobilă, pentru că încă nu m-am mutat acolo, am găsit bariera pusă.

Aceasta funcționează cu cartelă. Locatarii care s-au mutat (mai puțin de un sfert), au spus că se intră cu mașina în incintă, doar cei care au parcare plătită. În contractul meu scrie clar, că și eu am o cotă parte din teren, cu care sunt de acord să fie drum de servitute.

ADVERTISEMENT

Este legal să nu pot intra (nu parca) în incinta unui bloc în care locuiesc, sunt proprietar? Poate merg la cumpărături și am bagaje voluminoase, poate chem salvarea, fiind bolnavă, sunt n situații. Ce pot face?”.

ADVERTISEMENT

Reacțiile la postarea femeii: ”Ansamblul rezidențial are obligația de a asigura un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă”

Povestea expusă de femeie în online a strâns numeroase reacții. Un avocat de profesie spune că orice ansamblu rezidențial are obligația de a asigura un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă. Asta se specifică în regulamentul de autorizare-edificare ansambluri rezidențiale.

Acesta explică faptul că marea majoritate a deținătorilor acestor clădiri ”forțează achiziția și a unui loc de parcare de către proprietari deși inițial, până ce devin proprietari, li se prezintă că au parcare gratuită”.

Un alt internaut este de părere că ceea ce a pățit femeia este din cauza răutății. ”E răutate pură! Atâta timp cât va mutați și aveți obiecte voluminoase de cărat mi se pare ceva de înțeles să vă poată lăsa să intrați. Dar…ca la români…”

Altă persoană îi recomandă femeii să achiziționeze o cartelă pentru a avea acces nelimitat la proprietate. ”Dacă vă refuză acest lucru, plângere la poliție”, spune internautul.