Life

Ce a pățit o tânără căreia i s-a furat telefonul în Grecia. “Dacă plănuiți să mergeți într-o vacanță în această vară, nu faceți aceeași greșeală ca mine!”

O tânără a rămas fără telefon în Grecia și s-a ales cu pierderi și mai mari. Cum a fost posibil și ce îi sfătuiește pe turiști.
05.07.2024 | 10:12
Ce a patit o tanara careia i sa furat telefonul in Grecia Daca planuiti sa mergeti intro vacanta in aceasta vara nu faceti aceeasi greseala ca mine
Cum a rămas o tânără fără telefon în Grecia. Sura foto: Karpaten Turism
ADVERTISEMENT

O tânără a avut parte de o experiență foarte neplăcută în Grecia. Nu credea că i se poate întâmpla așa ceva. După ce i s-a furat telefonul, i s-au ivit probleme și mai mari pe care le-a rezolvat foarte greu. Ce îi sfătuiește pe turiști?

Ce i s-a întâmplat unei turiste căreia i s-a furat telefonul în Grecia

Lydia Coates, o tânără originară din Regatul Unit, a trăit clipe de coșmar pe când se afla în vacanță în statul elen. Credea că totul va fi bine și frumos din momentul în care s-a îmbarcat cu o prietenă într-o croazieră, cu băutură.

ADVERTISEMENT

”Dacă plănuiți să mergeți într-o vacanță în această vară, nu faceți aceeași greșeală ca mine! O simplă greșeală în Zante m-a costat peste 12. 242 de lire sterline (aproape 15 mii de euro)”, a spus Lydia Coates într-un clip postat pe TikTok.

Mai exact, Lydiei Coates i s-au furat peste 12.000 de lire sterline după ce i-a fost furat telefonul, pe sub a cărui husă avea atașat permisul de conducere. Cum i-au fost luate acestea? Tânăra a explicat totul într-un clip video de patru minute, dar pe care l-a șters între timp, relatează Daily Mail.

ADVERTISEMENT

În filmuleț, turista spune că și-a luat cu ea în croazieră o geantă mică unde avea telefonul, cartea de identitate, cardurile bancare și bani. Pe parcursul excursiei nu și-a lăsat geanta nesupravegheată, cu excepția unui moment când a sărit în mare pentru a se bucura de înot.

Când a revenit pe vas, Lydia Coates a constatat că telefonul ei nu mai era în geantă. ”Singura dată când nu am avut geanta la mine a fost când am fost în mare, dar prietena mea era încă pe vas, așa că ea o avea”, a declarat Lydia Coates.

ADVERTISEMENT

Turistei i s-au furat bani din contul bancar

Știind că permisul de conducere era atașat de telefon, britanica a început să se agite. I-a cerut DJ-ului de croazieră să le întrebe pe cele 50 de persoane dacă au văzut telefonul ei. Nimeni nu a reacționat, iar în cele din urmă organizatorii au fost de acord să verifice lucrurile personale ale tuturor.

Pe croazieră nu a fost identificat niciun vinovat, iar când a ajuns pe uscat Lydia Coates a utilizat telefonul unui amic pentru a-și verifica conturile bancare și pentru  a le îngheța. Însă, nu a acționat la timp încât să oprească un transfer bancar.

ADVERTISEMENT

”Iată că, atunci când am ajuns acasă, mi-am verificat contul bancar mobil și un transfer bancar singular de 12.242 de lire sterline fusese trimis unei persoane pe nume Jessica. Cea mai mare greșeală a mea în acea vacanță a fost că mi-am pus permisul de conducere în spate pe telefon.

Ziua mea de naștere, pe permisul de conducere din spatele telefonului meu, era parola mea și, de asemenea, parola de la banca mea online”, a detaliat Lydia Coates despre problema cu care s-a confruntat.

Și-a mai recuperat banii turista britanică?

Tânăra a apelat și poliția, dar…niciun rezultat. De una singură a aflat mai târziu că dispozitivul se afla în Birmingham, dar nici așa oamenii legii nu au acționat. Lydia s-a ambiționat și a reușit să creeze un sistem de protecție contra fraudei de identitate.

”Morala poveștii este să nu vă puneți actul de identitate în spatele carcasei telefonului dacă plecați în vacanță sau vreodată”, a mai transmis turista, dezvăluind și că în final și-a recuperat banii, dar după multe întrevederi cu banca și poliția.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!