News

Ce a pățit o tânără chiar în momentul în care preda profesorilor lucrarea la Bacalaureat 2024. A avut ghinion mare

O tânără din România a avut un ghinion imens la Bacalaureat 2024, chiar în momentul când preda lucrarea la limba română.
03.07.2024 | 07:05
Ce a patit o tanara chiar in momentul in care preda profesorilor lucrarea la Bacalaureat 2024 A avut ghinion mare
Tânără din România, lovită de ghinion exact în momentul când preda profesorilor lucrarea la Bacalaureat 2024. Ce s-a întâmplat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru o tânără din România, proba de limba și literatura română de la Bacalaureat 2024 s-a încheiat brusc și dureros chiar în momentul în care preda profesorilor lucrarea. Ce a pățit aceasta.

Tânără din România, lovită de ghinion exact în momentul când preda profesorilor lucrarea la Bacalaureat 2024. Ce s-a întâmplat

Regulamentul probelor scrise de la examenul de Bacalaureat 2024 este unul extrem de clar. Conform acestuia, elevilor le este interzis să se prezinte în sălile de examen cu obiecte personale sau dispozitive electronice (telefoane, tablete, laptopuri etc).

ADVERTISEMENT

Orice tip de comunicare între candidați sau între aceștia cu exteriorul este strict interzisă. Cei prinși încălcând regulile sunt eliminați din examen. Mai grav este faptul că ei nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni de BAC.

O elevă din județul Argeș a fost părăsită de noroc chiar pe ultima sută de metri. La finalul probei de la limba și literatura română, fata tocmai preda lucrarea profesorilor. Chiar în acel moment i-a sunat telefonul. Eleva este din Câmpulung.

ADVERTISEMENT

Tânăra a avut o soartă similară cu cea a altor cinci elevi din același județ. Cu toții au fost eliminați din examen. Băieții au fost prinşi că aveau asupra lor telefoanele mobile sau alte dispozitive de comunicare. Este vorba despre 3 elevi ai unui liceu din Costești, alți doi elevi de la Liceul Tehnologic din Mozăceni.

Și în județul Prahova, un elev a fost eliminat din examen. El a fost văzut de cadrul didactic supraveghetor în timp ce pășea în sală cu căști. De asemenea, în Alba, un elev a fost scos din examen pentru tentativă de fraudă. Cei prinși că încearcă să fraudeze examenul nu mai pot participa la următoarele două sesiuni.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației anunță că la prima proba scrisă de limba și literatura română, de luni, 1 iulie, s-a înregistrat o rată de participare de 98,3%: 123.583 de candidați prezenți dintr-un total de 125.694 de candidați înscriși – toate promoțiile.

Un total de 2.077 de candidați au fost declarați absenți. La nivel național, 34 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Pentru ei, BAC-ul ia o pauză 2 sezoane.

ADVERTISEMENT

Au fost și mai multe scandaluri în aceste zile după probele scrise de la limba română, matematică și istorie. Mai multe imagini cu subiectele au apărut în online, chiar în timpul examenelor.

ADVERTISEMENT
Tags: