News

Ce a pățit un african ajuns în România. „Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă”

Un african a ajuns în România a avut parte de un șoc cultural. Tânărul spune că a vrut să se întoarcă acasă după această experiență.
18.05.2024 | 15:36
Ce a patit un african ajuns in Romania Aproape ca miam sunat parintii sai anunt ca ma intorc acasa
Ce a pățit un african ajuns în România. colaj Fanatik/ Foto captură video TikTok
ADVERTISEMENT

Un african care a ajuns în România a avut parte de un șoc cultural, așa cum el mărturisește într-un videoclip publicat în mediul online. Tânărul susține că a vrut să se întoarcă urgent acasă. Ce a pățit bărbatul?

Prin ce a trecut un african ajuns în România

Obiceiurile din Africa sunt extrem de diferite față de cele ale europenilor. Având în vedere că vorbim de o societate multiculturală, cu grupuri etnice pe întreg teritoriul, chiar și africanii au obiceiuri variate, de la trib la trib.

ADVERTISEMENT

Totuși, diferențe majore există între europeni și africani, așa cum a constatat un tânăr ajuns recent în România. El a dezvăluit că a trecut prin adevărate șocuri culturale de când se află în țara noastră.

Bărbatul a fost surprins să constate că românii sunt foarte afectuoși, mai exact că oamenii se sărută în locuri publice. Ulterior a realizat că „afecțiunea în public este un lucru normal în România”.

ADVERTISEMENT

„Al doilea șoc a fost să văd femei fumând”

Mai șocat a fost să vadă femeile fumând oriunde. El spune că acela a fost momentul în care s-a gândit că ar vrea să revină în țara sa natală. „Al doilea șoc a fost să văd femei fumând.

Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă. Apoi iar am realizat că sunt în România și e un lucru foarte normal”, a mărturisit africanul ajuns în România.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate obiceiurile menționate mai sus, tânărul spune că i se pare nefiresc că românii mănâncă în public. În Africa, cei care procedează în acest fel sunt considerați nebuni, potrivit bărbatului.

El a fost surprins că constate că românii nu își salută vecinii, iar cei care fac asta sunt tratați cu oarecare ostilitate. „Am realizat că vecinii nu se salută între ei. Când le urezi vecinilor «bună dimineața», reacționează ca și cum i-ai deranjat.

ADVERTISEMENT

De unde vin eu, vecinii, până și străinii, se salută, se întreabă «ce mai faci?». E normal în România să nu saluți pe cineva pe care nu-l cunoști și nu te ofensa dacă nu îți răspund la salut”, a transmis tânărul.

ADVERTISEMENT
Tags: