News

Ce a pățit un bărbat din Moscova care a fost prins ascultând muzică ucraineană în mașină

Un bărbat din Moscova a fost prins ascultând muzică ucraineană în mașină. Acesta a primit o pedeapsă destul de aspră din partea autorităților din Rusia.
14.10.2022 | 13:20
Ce a patit un barbat din Moscova care a fost prins ascultand muzica ucraineana in masina
Bărbat din Moscova, arestat și amendat pentru că asculta muzică ucraineană în mașină. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Rusia pedepsesc dur orice ”apropiere” a cetățenilor săi față de Ucraina. După miile de arestări din rândurile protestatarilor, un alt caz extrem petrecut recent atrage atenția.

Bărbat din Moscova, arestat și amendat pentru că asculta muzică ucraineană în mașină

Miercuri, 12 octombrie, un bărbat din Moscova a ajuns după gratii și a fost amendat. Motivul acestor pedepse nu a fost legat de vreun protest.

ADVERTISEMENT

Singura greșeală a cetățeanului a fost aceea că a ascultat muzică în mașină. Nu orice muzică, ci o piesă ucraineană.

Anton Usov, tată a patru copii, a fost condamnat la 15 zile într-un centru de detenție de către Tribunalul Tverskoi din Moscova.

ADVERTISEMENT

În plus, el a primit o amendă de 50.000 de ruble (n.r. în jur de 800 de euro).

Bărbatul a fost oprit miercuri de poliția rutieră, pe o stradă din Capitala Rusiei, a anunțat grupul pentru drepturile omului OVD-Info, citat de Novaya Gazeta.

”Cetățeanul a fost reținut în după-amiaza zilei de 12 octombrie de agenții poliției rutiere. Motivul reținerii a fost că Usov ar fi ascultat muzică ucraineană în mașina lui”, precizează activiștii OVD-Info.

ADVERTISEMENT

Bărbatul rus a fost dus la Departamentul de Poliție Kitay-Gorod, unde i-au fost întocmite două procese verbale.

Moscovitul a primit pedepse în urma a două capete de acuzare. El a fost găsit vinovat pentru că nu s-a supus ordinelor Poliției (articolul 19.3 din Codul penal al Federației Ruse) și pentru discreditarea forțelor armate ruse (articolul 20.3.3 din Codul penal al Federației Ruse).

ADVERTISEMENT

O tânără din Crimeea, amendată în această lună din cauza unei melodii ucrainene

La începutul acestei luni, autoritățile ruse au amendat-o pe câștigătoarea concursului de frumusețe Miss Crimeea din acest an, Olga Valeeva.

Tânără a apărut atunci într-un un videoclip cântând ”Chervona Kalyna”, o piesă devenită imn al rezistenței ucrainene în fața invaziei ruse.

Reamintim că, în această primăvară, după ce a declanșat invazia în Ucraina, Rusia a introdus o legislație care face ”acțiunile publice menite să discrediteze armata ruse” o contravenție. Aceasta poate fi pedepsită cu amenzi sau pedepse scurte de închisoare.

ADVERTISEMENT
Tags: